Μεικτά πρόσημα στη Wall Street ενόψει Big Tech και Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street ενόψει Big Tech και Fed
Ο Dow Jones υποχώρησε 0,12% στις 40.539 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 0,08% στις 5.463 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,07% στις 17.370 μονάδες.

Οριακές μεταβολές καταγράφηκαν στην Wall Street την Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές στρέφουν τα βλέμματά τους τόσο στην διήμερη συνεδρίαση της Fed και τις δηλώσεις του Προέδρου της, Τζερόμ Πάουελ σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για μείωση επιτοκίων από Σεπτέμβριο, όσο και στα οικονομικά μεγέθη που θα ανακοινώσουν τα επόμενα 24ωρα μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί.

Το πρόσφατο tech sell off έφερε ισχυρές πιέσεις στους δείκτες την προηγούμενη εβδομάδα, με τους traders να στρέφονται σε μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης, μία κίνηση που χαρακτηρίστηκε ιδιαιτέρως ενθαρρυντική από πολλούς αναλυτές στρατηγικής της αγοράς. Τη Δευτέρα, ο Dow Jones υποχώρησε 0,12% στις 40.539 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 0,08% στις 5.463 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,07% στις 17.370 μονάδες.

Στα ταμπλό, Η μετοχή της Tesla σκαρφάλωσε 5,6% αφού η Morgan Stanley έθεσε το απόθεμα ηλεκτρικών οχημάτων ως top pick. Η McDonald's κέρδισε 3,74% παρά το γεγονός πως για πρώτη φορά από το 2020 υποχώρησαν οι πωλήσεις της το δεύτερο τρίμηνο. Οι συγκρίσιμες πωλήσεις της αλυσίδας μειώθηκαν κατά 1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με κάθε ένα από τα γεωγραφικά τμήματα της McDonald's να καταγράφει λιγότερες πωλήσεις.

Τα οικονομικά μεγέθη της τρέχουσας εβδομάδας θα διαδραματίσουν κομβικό ρόλο για τα επόμενα βήματα των τεχνολογικών μετοχών, καθώς θα καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό εάν μπορούν να ανακάμψουν από τις πρόσφατες απώλειες ή άμα οι πτωτικές τάσεις θα συνεχιστούν. Η Microsoft, η Meta, η Apple και η Amazon θα ανακοινώσουν τα τριμηνιαία αποτελέσματά τους τις επόμενες ημέρες.

Ένα άλλο σημαντικό γεγονός αυτή την εβδομάδα θα είναι η συνεδρίαση της FOMC της Fed που την Τετάρτη θα γνωστοποιήσει την απόφασή της για το πότε θα περικόψει το κόστος δανεισμού. Η Fed δεν αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα, αλλά οι traders θα αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με το πόσο πιθανό ένα «ψαλίδισμα» τον Σεπτέμβριο.

«Τώρα που βλέπουμε περισσότερη συμμετοχή στα ταμπλό, παρόλο που προκάλεσε κάποια αστάθεια τις τελευταίες εβδομάδες, νομίζω ότι είναι τελικά η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές καθώς προχωράμε», εκτιμά η Κέιλι Κοξ, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στη Ritholtz Wealth Management.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βουτιά σχεδόν 2% για το πετρέλαιο λόγω αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Ισχυρό δολάριο και Κίνα έφεραν απώλειες για τον χρυσό

Οριακές απώλειες στις ευρωαγορές: Άλμα 14% για Philips - Πτώση 10% για Heineken

gazzetta
gazzetta reader insider insider