Βουτιά σχεδόν 2% για το πετρέλαιο λόγω αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βουτιά σχεδόν 2% για το πετρέλαιο λόγω αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Απώλειες σχεδόν 2% σημείωσε το πετρέλαιο τη Δευτέρα, καθώς οι traders δείχνουν να μην ανησυχούν για τον κίνδυνο γενικευμένου πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

Απώλειες σχεδόν 2% σημείωσε το πετρέλαιο τη Δευτέρα, καθώς οι traders δείχνουν να μην ανησυχούν για τον κίνδυνο γενικευμένου πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν. Ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο σκότωσε 12 παιδιά το Σάββατο, με το Τελ Αβίβ να κατηγορεί την Βηρυτό για χτύπημα και την τελευταία να αρνείται την ευθύνη.

Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ εξουσιοδότησε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να αποφασίσει πώς και πότε θα απαντήσει στην επίθεση με πυραύλους. Υπό αυτό το πρίσμα, το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate παράδοσης Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε στα 75,63 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 1,98%.

Επιπροσθέτως, το Brent παράδοσης Σεπτεμβρίου διολίσθησε 1,82% στα 79,65 δολάρια το βαρέλι, ενώ η βενζίνη παράδοσης Αυγούστου διολίσθησε 1,39% στα 2,42 δολάρια ανά γαλόνι. Τέλος, το φυσικό αέριο παράδοσης Αυγούστου αποδυναμώθηκε 2% στα 1,96 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

«Η δυναμική στην αγορά πετρελαίου έχει ξεθωριάσει σε μεγάλο βαθμό μετά την ιστορία του πολέμου στη Μέση Ανατολή, αφού η σύγκρουση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ απέτυχε να πυροδοτήσει μια ευρύτερη εμπλοκή ή να θέσει σε ουσιαστικό κίνδυνο τον ενεργειακό εφοδιασμό», εκτιμά η Χελίμα Κροφτ, επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής εμπορευμάτων της RBC Capital Markets.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισχυρό δολάριο και Κίνα έφεραν απώλειες για τον χρυσό

Οριακές απώλειες στις ευρωαγορές: Άλμα 14% για Philips - Πτώση 10% για Heineken

Σε θερινή ραστώνη το Χρηματιστήριο - Αρνητικό 5/5 σε τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider