Χρυσός: Έχασε το υψηλό δύο εβδομάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Έχασε το υψηλό δύο εβδομάδων
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Υποχώρησαν οι τιμές του χρυσού την Πέμπτη μετά την άνοδο του δολαρίου ΗΠΑ, αν και έφτασε σε υψηλό δύο εβδομάδων νωρίτερα στη συνεδρίαση

Υποχώρησαν οι τιμές του χρυσού την Πέμπτη, αν και έφτασε σε υψηλό δύο εβδομάδων νωρίτερα στη συνεδρίαση λόγω των αυξημένων προσδοκιών της αγοράς για μείωση των επιτοκίων από την Fed τον Σεπτέμριο και τη μόνιμη αναζήτηση ασφαλούς καταφυγίου από τους επενδυτές, μετά και την κλιμάκωση της κρίσης στην Μέση Ανατολή.

Ο χρυσός αγοράς spot υποχώρησε περίπου 0,4% στα 2.438,32 δολάρια ανά ουγγιά, έχοντας φτάσει ενδοσυνεδριακά στο υψηλότερο επίπεδο από τις 18 Ιουλίου.

Τα futures χρυσού διαμορφώθηκαν κατά 0,3% υψηλότερα στα 2.480,8 δολάρια.

Ενώ η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε σταθερά τα επιτόκια στη συνεδρίαση πολιτικής της την Τετάρτη, ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ είπε ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να μειωθούν τον Σεπτέμβριο, εάν η οικονομία των ΗΠΑ ακολουθήσει την αναμενόμενη πορεία της.

«Η αγορά πιστεύει πλήρως ότι θα έχουμε μείωση τον Σεπτέμβριο και υπάρχουν άνθρωποι στην αγορά που συζητούν το ενδεχόμενο περικοπής 50 μονάδων βάσης από την Federal Reserve», δήλωσε ο Bart Melek, επικεφαλής στρατηγικών εμπορευμάτων στην TD Securities. .

Οι έμποροι περιμένουν τώρα την έκθεση μισθοδοσίας της Παρασκευής στις ΗΠΑ για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με την πορεία πολιτικής της Fed.

Ταυτόχρονα, οι αγορές κεντρικών τραπεζών και η ζήτηση στην Ασία εξακολουθούν να είναι υποτονικές, «έτσι αυτή τη στιγμή η αγορά χρυσού δεν λειτουργεί σε όλους τους κυλίνδρους, αλλά κάποια στιγμή υποπτευόμαστε ότι αυτό θα συμβεί», πρόσθεσε ο Melek.

Η ζήτηση χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες θα παραμείνει υψηλή το 2024/2025, παρά την πρόσφατη πτώση", επισήμαναν οι αναλυτές της Citi σε σημείωμά τους.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας, ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού από τον θεσμικό τομέα το 2023, απείχε από αγορές χρυσού για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Ιούνιο.

Ως προς τα υπόλοιπα μέταλλα το spot ασήμι υποχώρησε 2,4% στα 28,33 δολάρια, η πλατίνα έχασε 1,3% στα 963,05 δολάρια και το παλλάδιο διολίσθησε κατά 2,2% στα 904,71 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα μάκρο των ΗΠΑ έριξαν τις ευρωαγορές - Πτώση 4,5% των τραπεζών μετά την BoE

Ένα Χρηματιστήριο μόνη της η Πειραιώς - Κράτησε την αγορά με Eurobank και ΟΤΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider