Προσπάθεια ανασύνταξης στη Wall Street μετά το selloff

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσπάθεια ανασύνταξης στη Wall Street μετά το selloff
Άνοδος 375 μονάδων για τον Dow Jones. Ράλι 7% για την Uber.

Τελευταία ενημέρωση 18:20

Rebound πετυχαίνουν οι δείκτες στη Wall Street ανακτώντας κάποιες από τις ισχυρές απώλειες που κατέγραψαν στην προηγούμενη συνεδρίαση, εν μέσω του γενικευμένου ξεπουλήματος που προκάλεσε ισχυρούς κλυδωνισμούς στις αγορές σε ΗΠΑ, Ασία και Ευρώπη.

Οι επενδυτές έχουν θορυβηθεί από τα τελευταία στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ και θεωρούν ότι μία ύφεση είναι όλο και πιο κοντά, ενώ παράλληλα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επιμένει να διατηρεί τα επιτόκιά της στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 20ετίας, προσπαθώντας να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,89% στις 39.049 μονάδες, αφ' ότου την Δευτέρα κατέγραψε την χειρότερη ημερήσια επίδοσή του σε διάστημα περισσότερο από δύο έτη. Αντίστοιχα και ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 1,27% και στις 5.251 μονάδες.

Απόπειρα ανάκαμψης και για τον τεχνολογικό κλάδο με τον Nasdaq να κερδίζει 1,29% στις 16.480 μονάδες μετά τις χθεσινές απώλειες που οδήγησαν τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες - Magnificent 7- να χάσουν 1 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση.

Αρκετές από τις τεχνολογικές μετοχές σημειώνουν άνοδο την Τρίτη με την Nvidia να βρίσκεται στο +3,6%, και την Meta να ενισχύεται κατά 2,5%. Η μετοχή της Apple συνεχίζει να ακολουθεί πορεία και υποχωρεί σχεδόν 2%.

Τη Δευτέρα, η κεφαλαιοποίηση σε Apple και Amazon μειώθηκε κατακόρυφα 224 δισ. δολάρια και 109 δισ. δολάρια, αντίστοιχα. Σε όλα αυτά προστίθεται η βουτιά σε Meta, Microsoft, Alphabet, και Tesla, με το σύνολο της απώλειες σε χρηματιστηριακή αξία για τις λεγόμενες Mag 7 να χάνουν 995 δισ. δολάρια στις πρώτες στιγμές των συναλλαγών.

Στα επιχειρηματικά νέα, πάνω από 7% ενισχύεται η μετοχή της Uber, μετά από ανακοίνωση της εταιρείας για οικονομικά μεγέθη β' τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street. Τα κέρδη της εταιρείας παροχής υπηρεσιών μεταφοράς, ανήλθαν στα 10,7 δισ. δολάρια με αύξηση 16% σε ετήσια βάση (9,23 δισ. το β' τρίμηνο του 2023), ενώ οι αναλυτές της LSEG ανέμεναν 10,57 δισ. δολάρια. Τα καθαρά κέρδη της Uber για το ίδιο διάστημα ήταν 1,02 δισ. δολάρια.

Ακόμη, η μετοχή της Caterpillar ισχυροποιείται 4,31%, καθώς σημείωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street για το β' τρίμηνο, με ώθηση από τις αυξημένες τιμές στους μεγάλους εκσκαφείς και σε άλλα μηχανήματα που απαιτούνται στις κατασκευές, που αντιστάθμισαν την συγκρατημένη ζήτηση στην Βόρεια Αμερική.

Πολλοί επενδυτές θεωρούν ότι το selloff της Δευτέρας ήταν αναμενόμενο μετά την ιλιγγιώδη ταχύτητα που είχε αναπτύξει η αγορά το τελευταίο διάστημα με υψηλές αποτιμήσεις και νέα ρεκόρ, ενώ ορισμένοι προειδοποιούν ότι ενδεχομένως να μην έχει ολοκληρωθεί.

«Έχει γίνει ζημιά και η διαδικασία αποκατάστασης πιθανότατα θα πάρει χρόνο, ωστόσο η σχέση κινδύνου/απόδοσης φαίνεται να βελτιώνεται σταδιακά», ανέφερε ο Keith Lerner, σύμβουλος επενδύσεων στηνTruist.

Οι δείκτες προέρχονται από μία «βάναυση» συνεδρίαση όπου βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 38.703 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 1.033 μονάδες ή 2,60%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 5.186 μονάδες, χαμηλότερα κατά 3%, στην χειρότερη ημερήσια επίδοσή του από το 2022 και ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 3,43% στις 16.200 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Capital Economics: Τα τρία κρίσιμα ερωτήματα μετά το "panic mode" στις αγορές

Το παγκόσμιο sell off έσβησε 1 τρισ. δολάρια από τις Mag 7

Ηχηρό rebound στην Ασία: Η καλύτερη ημέρα για Nikkei 225 από το 2008 - Ράλι 10,2%

gazzetta
gazzetta reader insider insider