Wall Street: Ράλι 500 μονάδων ο Dow Jones μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ράλι 500 μονάδων ο Dow Jones μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας
Άλμα 2% για τον τεχνολογικό κλάδο, στο +10% η Eli Lilly.

Τελευταία ενημέρωση 18.58

«Ανάσα» και θετικά πρόσημα έφεραν στη Wall Street τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αμερικανική οικονομία.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ ανήλθαν σε χαμηλό ενός μήνα στις 233.000, για την εβδομάδα έως 3 Αυγούστου, με πτώση 17.000 σε εβδομαδιαία βάση. Πρόκειται για μία αισθητή μείωση που υποδηλώνει ότι οι απολύσεις παραμένουν αρκετά χαμηλές και η αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 539 μονάδων ή 1,39% μονάδων και κινείται στις 39.303 μονάδες. Ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται 1,81%% στις 5.293 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ισχυροποιείται 2,24% και ανέρχεται στις 16.560 μονάδες.

Μετά τα εν λόγω στοιχεία, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω από το 4%, επιστρέφοντας στα επίπεδα προ της απογοητευτικής έκθεσης για τις θέσεις εργασίας του Ιουλίου την προηγούμενη Παρασκευή που αναστάτωσε τις αγορές.

Στο ταμπλό η μετοχή του κολοσσού της φαρμακοβιομηχανίας Eli Lilly καταγράφει άλμα πάνω από 10% μετά την ανακοίνωση για κέρδη και έσοδα που άφησαν εμβρόντητους τους αναλυτές αλλά και την αναβάθμιση του outlook της για τα έσοδα του έτους καθώς οι πωλήσεις του φαρμάκου για τον διαβήτη Munjaro αλλά της ένεσης απώλειας βάρους Zepbound αυξάνονται.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέφερε έσοδα ύψους 11,30 δισ. δολαρίων ή 3,92 δολάρια ανά μετοχή, όταν οι εκτιμήσεις των αναλυτών της LSEG ήταν στα 9,92 δισ. και 2,6 δολάρια αντίστοιχα. Τα έσοδα ήταν αυξημένα κατά 36% σε ετήσια βάση.

Οι δείκτες προέρχονται από μία συνεδρίαση που γύρισε σε αρνητικό έδαφος πριν το «καμπανάκι» και έτσι οι δείκτες δεν κατάφεραν να κατοχυρώσουν την δεύτερη ημέρα ανόδου μετά το εκτεταμένο selloff της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eli Lilly: Αναβάθμιση του outlook για το έτος μετά την θεαματική αύξηση στα έσοδα

ΗΠΑ: Σε χαμηλό μήνα οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

JP Morgan: Χάθηκε το 75% του παγκόσμιου carry trade

gazzetta
gazzetta reader insider insider