JP Morgan: Χάθηκε το 75% του παγκόσμιου carry trade

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JP Morgan: Χάθηκε το 75% του παγκόσμιου carry trade
Τρία τέταρτα του παγκόσμιου carry trade έχουν γίνει πλέον καπνός, με το πρόσφατο ξεπούλημα να διαγράψει τα κέρδη του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την JP Morgan Chase.

Τρία τέταρτα του παγκόσμιου carry trade έχουν γίνει πλέον καπνός, με το πρόσφατο ξεπούλημα να διαγράψει τα κέρδη του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την JP Morgan.

Οι αποδόσεις στα «καλάθια» των αναδυόμενων αγορών και του carry trade που παρακολουθεί η τράπεζα έχουν υποχωρήσει κατά 10% από τον Μάιο, αναφέρουν οι αναλυτές Antonin Delair, Meera Chandan και Kunj Padh. Οι πρόσφατες εξελίξεις στις αγορές επηρέασαν σημαντικά τις αποδόσεις από την αρχή του έτους και μείωσαν τα κέρδη που συσσωρεύτηκαν από τα τέλη του 2022.

«Το σποτ συστατικό του παγκόσμιου καλαθιού μεταφοράς υποδηλώνει ότι το 75% των συναλλαγών έχει αφαιρεθεί», έγραψε η ομάδα της JPMorgan.

Η στρατηγική carry - η οποία περιλαμβάνει δανεισμό με χαμηλά επιτόκια για τη χρηματοδότηση αγορών περιουσιακών στοιχείων υψηλότερων αποδόσεων- βρίσκεται εδώ και μήνες στο επίκεντρο. Οι συναλλαγές αυτές ελαττώθηκαν αρκετά την περασμένη εβδομάδα, καθώς η μεταβλητότητα της παγκόσμιας αγοράς εκτινάχθηκε εν μέσω φόβων για άμεση μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και μετά τη μεγαλύτερη από το αναμενόμενο αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Το πρόσφατο selloff κινήθηκε με διπλάσιο ρυθμό από το συνηθισμένο σε μια αποχώρηση από το carry trade, με τους αναλυτές να υπονοούν ότι ενδέχεται να υπάρχει μικρή ευκαιρία για rebound τον Αύγουστο, καθώς «το ημερολόγιο της κεντρικής τράπεζας είναι άδειο για αυτήν την περίοδο και η αστάθεια έχει ήδη αρχίσει να μειώνεται».

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αμετάβλητα τα επιτόκια στην Ινδία: Στο 6,5% - 9ο συναπτό pause

gazzetta
gazzetta reader insider insider