ΗΠΑ: Σε χαμηλό μήνα οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σε χαμηλό μήνα οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας
Πιο αναλυτικά, για την εβδομάδα έως 3 Αυγούστου, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας που υποβλήθηκαν ήταν λιγότερες κατά 37.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όταν είχαν βρεθεί στις 250.000.

Σε χαμηλό ενός μήνα ανήλθε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας, με αισθητή μείωση σε εβδομαδιαία βάση που υποδηλώνει ότι οι απολύσεις παραμένουν αρκετά χαμηλές και η αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης, για την εβδομάδα έως 3 Αυγούστου, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ανήλθαν στις 233.000 λιγότερες κατά 17.000, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όταν είχαν βρεθεί στις 250.000.

Σε δημοσκόπηση του Wall Street Journal οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας θα ανέλθουν στις 240.000, με βάση εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία.

Η απροσδόκητη αύξηση που είχε σημειωθεί τον Ιούλιο, αποδίδεται κυρίως σε άτομα από την πολιτεία του Τέξας, που δεν μπορούσαν να εργαστούν μετά τον τυφώνα Μπέριλ, ενώ συνέβαλαν και τα «λουκέτα» εργοστασίων αυτοκινήτων σε πολιτείες όπως το Μίσιγκαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

JP Morgan: Χάθηκε το 75% του παγκόσμιου carry trade

Αμετάβλητα τα επιτόκια στην Ινδία: Στο 6,5% - 9ο συναπτό pause

gazzetta
gazzetta reader insider insider