Eli Lilly: Αναβάθμιση του outlook για το έτος μετά την θεαματική αύξηση στα έσοδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eli Lilly: Αναβάθμιση του outlook για το έτος μετά την θεαματική αύξηση στα έσοδα
Γραφεία Eli Lilly
Ράλι 12% για την μετοχή.

Κέρδη και έσοδα που άφησαν εμβρόντητους τους αναλυτές ανακοίνωσε η Eli Lilly και κατά συνέπεια προχώρησε σε αναβάθμιση του outlook για τα έσοδα του έτους καθώς οι πωλήσεις του φαρμάκου για τον διαβήτη Munjaro αλλά της ένεσης απώλειας βάρους Zepbound αυξάνονται.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέφερε έσοδα ύψους 11,30 δισ. δολαρίων ή 3,92 δολάρια ανά μετοχή, όταν οι εκτιμήσεις των αναλυτών της LSEG ήταν στα 9,92 δισ. και 2,6 δολάρια αντίστοιχα. Τα έσοδα ήταν αυξημένα κατά 36% σε ετήσια βάση.

Ο φαρμακευτικός κολοσσός κατέγραψε για το β' τρίμηνο καθαρά κέρδη στα 2,97 δισ. δολάρια ή 3,28 δολάρια ανά μετοχή, με σημαντική άνοδο από τα 1,76 δισ. ή 1,95 δολάρια ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Η φαρμακοβιομηχανία αναμένει μετά την αναθεώρηση, τα προσαρμοσμένα κέρδη για το σύνολο του έτους να κυμανθούν μεταξύ 16,10 και 16,60 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι της πρότερης εκτίμησης για 13,50 - 14 δολάρια ανά μετοχή.

Όσον αφορά τα έσοδα, η Eli Lilly εκτιμά ότι θα ανέλθουν μεταξύ 45,4 και 46,6 δισ. δολαρίων, με αύξηση 3 δισ. δολαρίων και στα δύο άκρα του εύρους.

Με χρηματιστηριακή αξία άνω των 730 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Eli Lilly αποτελεί την μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης η μετοχή της ενισχύεται σχεδόν 12% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Google – Meta: Κρυφό deal για διαφημίσεις με στόχο εφήβους

Τουρκία: Μετά το Instagram μπλόκαρε και το Roblox

Siemens: Στα 3 δισ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη γ' τριμήνου με άλμα 11% - Ισχυρή ζήτηση για ηλεκτροκίνηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider