Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές
Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε ΗΠΑ και Ην. Βασίλειο να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής. 

Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε ΗΠΑ και Ην. Βασίλειο να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές σχεδόν αμετάβλητος, στις 498,98 μονάδες. Οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν εάν η πρόσφατη κατρακύλα της αγοράς είναι πλέον παρελθόν. Ο δείκτης έκλεισε την Παρασκευή με εβδομαδιαία κέρδη 0,27% σύμφωνα με την LSEG, κάνοντας rebound από την πτώση 2,9% που είχε καταγράψει την προηγούμενη εβδομάδα.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο κλάδος μετοχών ταξιδιού και ψυχαγωγίας, με απώλειες 0,8%. Στο μεταξύ, οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου ενισχύθηκαν 0,6%, μετά την ανακοίνωση του OPEC ότι «ψαλιδίζει» τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2024.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX έχασε 0,06%, στις 17.711 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε 0,26%, στις 7.250 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 με +0,52%, έκλεισε στις 8.210 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε άνοδο 0,07% στις 10.646 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε 0,46%, στις 31.928 μονάδες.

Οι επενδυτές αναμένουν αυτή την εβδομάδα τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ, ελπίζοντας έτσι να αποκτήσουν μια καλύτερη εικόνα για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, μετά τους πρόσφατους φόβους για την αγορά εργασίας που τρόμαξαν τους traders και ταρακούνησαν τις αγορές.

Την ίδια ημέρα, την Τετάρτη, αναμένονται και τα στοιχεία για τον βρετανικό πληθωρισμό -τα πρώτα αφότου η Τράπεζα της Αγγλίας μείωση τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider