Wall Street: Επιφυλακτικότητα και μικρές μεταβολές ενόψει του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Επιφυλακτικότητα και μικρές μεταβολές ενόψει του πληθωρισμού
Υποτονικό κλίμα και μικτά πρόσημα στην αμερικανική αγορά.

Ήπιες διακυμάνσεις και μικτά πρόσημα κατέγραψαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με τις συναλλαγές να παραμένουν σε υποτονικά επίπεδα, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα νεότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην αμερικανική οικονομία, που θα δώσει ακόμα καλύτερη εικόνα σχετικά με τα επόμενα βήματα της Ομοσπονδιακές Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) σε σχέση με τα επιτόκια.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 140 μονάδων ή 0,36% στα επίπεδα των 39.357 μονάδων, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 έκλεισε αμετάβλητος στις 5.344 μονάδες. Στον αντίποδα, σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος έκλεισε με κέρδη 0,21% στις 16.780 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, κέρδη σχεδόν 4% σημείωσε η μετοχή της Nvidia, ενώ ο τίτλος της Starbucks σημείωσε άνοδο 4% στον απόηχο δημοσιευμάτων που θέλουν την Starboard Value να «χτίζει» συμμετοχή στην αλυσίδα εστιατορίων καφέ.

Στον αντίποδα, απώλειες σχεδόν 2% σημείωσε η μετοχή της Boeing, ενώ αντίστοιχη κάμψη κατέγραψε και η μετοχή της Intel.

Τα νέα στοιχεία που αναμένονται για τον πληθωρισμό την Τετάρτη είναι σημαντικά για τις αγορές, οι οποίες παραμένουν νευρικές μετά την αυξημένη μεταβλητότητα των τελευταίων ημερών. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή Ιουλίου θα είναι ένα κρίσιμο σημείο που θα καθορίσει το εάν η αμερικανική οικονομία είναι ακόμη υγιής ή εάν οι επενδυτές θα παραμείνουν σε αναμμένα κάρβουνα μετά και τα αδύναμα στοιχεία για τις θέσεις απασχόλησης στις ΗΠΑ που συνέβαλαν στο πρόσφατο selloff.

Την Παρασκευή και οι τρεις δείκτες έκλεισαν με άνοδο αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν πλήρη ανάκαμψη. Ο Dow Jones έχασε σε εβδομαδιαία βάση 0,6%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στο -0,04%. Ο Nasdaq έχασε στην εβδομάδα 0,18%. Η Wall Street ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με ένα βαρύ selloff εν μέσω των ολοένα και αυξανόμενων ανησυχιών για επιβράδυνση της ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Κέρδη σχεδόν 3% για το WTI εν μέσω φόβων για ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider