Πετρέλαιο: Κέρδη σχεδόν 3% για το WTI εν μέσω φόβων για ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Κέρδη σχεδόν 3% για το WTI εν μέσω φόβων για ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
οι ανησυχίες για γενικευμένη ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή με ένα ιρανικό χτύπημα εναντίον του Ισραήλ ανεβάζουν το θερμόμετρο στην περιοχή, ωθώντας σε ράλι τον μαύρο χρυσό.

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν στις συναλλαγές της Δευτέρας οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ανησυχίες για γενικευμένη ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή με ένα ιρανικό χτύπημα εναντίον του Ισραήλ ανεβάζουν το θερμόμετρο στην περιοχή, ωθώντας σε ράλι τον μαύρο χρυσό.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Σεπτεμβρίου του αμερικανικού WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 79 δολάρια/βαρέλι, καταγράφοντας κέρδη 2,8% ή 2,16 δολαρίων/βαρέλι.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό brent, με τα συμβόλαια Οκτωβρίου να ενισχύονται κατά 2,2% στα 81,42 δολάρια/βαρέλι.

«Η αύξηση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντική απειλή για τις παγκόσμιες προμήθειες πετρελαίου. Ο κίνδυνος επιθέσεων σε υποδομές πετρελαίου είναι μια σημαντική ανησυχία για τους εμπόρους, καθώς τέτοιες διακοπές θα μπορούσαν να μειώσουν απότομα τη διαθεσιμότητα αργού, οδηγώντας τις τιμές υψηλότερα», δήλωσε στο MarketWatch ο George Pavel, γενικός διευθυντής της Capex.com Middle East..

«Αυτή η αβεβαιότητα επιδεινώνεται περαιτέρω από τις ανησυχίες για τα επίπεδα παραγωγής άλλων μεγάλων παραγωγών αργού, όπως ο OPEC+, ο οποίος διαχειρίζεται προσεκτικά την παραγωγή για να στηρίξει τις τιμές», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σημειώνεται πως στην μηνιαία έκθεσή του ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (OPEC) υποβάθμισε τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια ζήτηση κατά 135.000 βαρέλια ημερησίως, επισημαίνοντας την αδύναμη κατανάλωση στην Κίνα.

Πλέον, ο Οργανισμός αναμένει πως η ζήτηση θα αυξηθεί στα 2,11 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2024 και θα διαμορφωθεί στα 104,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ενώ η πρόβλεψη για το 2025 υποβαθμίστηκε επίσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ στέλνουν το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln και πυρηνοκίνητο υποβρύχιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider