Με εμφατικό τρόπο το 6Χ6 στην Wall Street - Ράλι 2% για τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με εμφατικό τρόπο το 6Χ6 στην Wall Street - Ράλι 2% για τον Nasdaq
500 μονάδες κέρδισε ο Dow Jones μετά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και την αγορά εργασίας.

Με εμφατικό τρόπο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση ης Πέμπτης στην Wall Street, με τους κυριότερους δείκτες να κλείνουν με σημαντικά κέρδη, επεκτείνοντας το ανοδικό τους σερί, καθώς τα νεότερα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις αλλά και για τα επιδόματα ανεργίας έδωσαν επιπλέον ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία, μετά τις θετικές ενδείξεις στο μέτωπο του πληθωρισμού, που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη

Πλέον, η αγορά αισιοδοξεί πως η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη θα διώξει το φάσμα της ύφεσης που την κυκλώνει, εν μέσω της διατήρησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 20ετίας.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 554 μονάδες ή 1,39% και έκλεισε στα επίπεδα των 40.563 μονάδων, όπως και ο διευρυμένος S&P 500 κατέγραψε κέρδη 1,61% στις 5.543 μονάδες. Πρόκειται για την έκτη διαδοχική συνεδρίαση με κέρδη για τον S&P 500, ο οποίος διέγραψε όλες τις απώλειες του Αυγούστου.

Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό κλάδο, με τον δείκτη Nasdaq να σημειώνει άνοδο 2,34% στις 17.594 μονάδες, ολοκληρώνοντας με την σειρά του το νικηφόρο 6 στα 6.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, ράλι 7% σημείωσε η μετοχή της Walmart, καθώς ο κολοσσός του λιανεμπορίου ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για τις επιδόσεις του στο β' τρίμηνο, ενώ παράλληλα προχώρησε και στην αναβάθμιση του outlook για το σύνολο του 2024.

Κέρδη άνω του 7% και για την Cisco Systems, καθώς η εισηγμένη είδε τα κέρδη και τα έσοδα στο προηγούμενο τρίμηνο να υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Νωρίτερα σήμερα, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούλιο σημείωσαν την μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον Φεβρουάριο του 2023, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις υποχωρούν, τονώνοντας τις καταναλωτικές δαπάνες.

Αναλυτικότερα,, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1%, τη στιγμή που οι αναλυτές σε έρευνα του Dow Jone ανέμεναν μικρότερη αύξηση της τάξης του 0,3%. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από τον Φεβρουάριο του 2023.

Εξαιρουμένων των ειδών που σχετίζονται με τα αυτοκίνητα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 0,4%, επίσης καλύτερα από την πρόβλεψη 0,1%. Παράλληλα, πτωτικά αναθεωρήθηκε το ποσοστό του Ιουνίου, με τις πωλήσεις να μειώνονται κατά 0,2%, ενώ τα αρχικά στοιχεία είχαν δείξει πως παρέμειναν αμετάβλητες.

Παράλληλα, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε εβδομάδων διαμορφώθηκαν οι αρχικές αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις ανήλθαν στις 227.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 10 Αυγούστου, μειωμένες κατά 7.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και χαμηλότερα από την εκτίμηση για 235.000 νέες αιτήσεις.

Την ίδια στιγμή, οι συνεχιζόμενες αιτήσεις μειώθηκαν στα 1,864 εκατ. από τα 1,871 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση στα 1,88 εκατ. αιτήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Huawei: Νέο τσιπ AI με στόχο να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Nvidia στην Κίνα

Άνοδος 1,5% για το πετρέλαιο με ώθηση από τα αμερικανικά μάκρο

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider