Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές
Μεικτά πρόσημα κατέλαβαν τα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τις μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου και των αυτοκινήτων να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο.

Μεικτά πρόσημα κατέλαβαν τα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τις μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου και των αυτοκινήτων να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,23%, στις 519,23 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε 0,33%, στις 18.683 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,32% στις 7.565 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 έκλεισε στις 8.345 μονάδες, με άνοδο 0,215. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε κατά 0,52% στις 33.778 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε άνοδο 0,55%, στις 11.327 μονάδες.

Η τιμή του χαλκού εκτοξεύτηκε κοντά σε υψηλό 6 εβδομάδων σήμερα, λαμβάνοντας ώθηση από το ισχυρό «σήμα» που έστειλε ο Πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ την Παρασκευή πως η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ ετοιμάζεται να μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση της 18ης Σεπτεμβρίου. Τα χαμηλότερα επιτόκια τείνουν να ενισχύουν τη ζήτηση για εμπορεύματα όπως τα μέταλλα.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τους γεωπολιτικούς κινδύνους στη Μέση Ανατολή, μετά τα χτυπήματα που αντάλλαξαν το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ το Σαββατοκύριακο που ενέτειναν τους φόβους για μια ευρύτερη σύγκρουση στην περιοχή.

Στα μάκρο της ημέρας, η οικονομία της Γερμανίας συρρικνώθηκε κατά 0,1% το δεύτερο τρίμηνο του 2024, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, που επιβεβαίωσαν τα προκαταρκτικά στοιχεία. Τα στοιχεία αυτά ήταν σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση του ΑΕΠ του δευτέρου τριμήνου που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο.

Στο μεταξύ, η Κεντρική Τράπεζα της Ουγγαρίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, βάζοντας pause στον κύκλο μείωσης των επιτοκίων. Το βασικό επιτόκιο διαμορφώνεται στο 6,75%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider