Κέρδη 2% τον Αύγουστο για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη 2% τον Αύγουστο για τον χρυσό
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Υποχώρησε ο χρυσός την Παρασκευή, ωστόσο έκλεισε το μήνα με άνοδο 2%

Υποχώρησε ο χρυσός την Παρασκευή, καθώς οι αποδόσεις του δολαρίου και των ομολόγων σταθεροποιήθηκαν μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ τα οποία ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών, ωστόσο το πολύτιμο μέταλλο αναμένεται να σημειώσει μηνιαίο κέρδος καθώς η μείωση των επιτοκίων του Σεπτεμβρίου από την Federal Reserve παραμένει στο τραπέζι.

Ο χρυσός αγοράς spot διολίσθησε 0,7% στα 2.503,95 δολάρια ανά ουγγιά και τα futures χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,9% στα 2.535,40 δολάρια.

Ο χρυσός έκλεισε με για άνοδο 2% αυτόν τον μήνα, αφού οι τιμές αυξήθηκαν στο ιστορικό υψηλό των 2.531,60 δολαρίων στις 20 Αυγούστου.

Νωρίτερα σήμερα το Υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) αυξήθηκε 0,2% τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Τα στοιχεία του PCE επιβεβαιώνουν ότι ο πληθωρισμός δεν είναι πλέον το κύριο μέλημα της Fed, καθώς έχουν στρέψει την εστίασή τους στην ανεργία, κάτι που επικυρώνει περαιτέρω τις πιθανές μειώσεις των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, δήλωσε ο Alex Ebkarian, διευθύνων σύμβουλος της Allegiance Gold.

Οι επενδυτές προσβλέπουν τώρα στην έκθεση μισθοδοσίας μη γεωργικών εκμεταλλεύσεων των ΗΠΑ, η οποία αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

«Η επόμενη εβδομάδα θα σταθεροποιηθεί αν θα έχουμε ή όχι μείωση των επιτοκίων κατά 50 ή 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο Phillip Streible, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς της Blue Line Futures.

Οι έμποροι αύξησαν ελαφρώς τα στοιχήματα μείωσης των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από τη Fed τον επόμενο μήνα στο 69%, με πιθανότητα μείωσης κατά 50 bps στο 31% μετά την έκθεση πληθωρισμού, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Κλείσιμο ρεκόρ για τον Stoxx στην εκπνοή του Αυγούστου

Χρηματιστήριο: Εκτίναξη των συναλλαγών στα 377 εκατ. - Με απώλειες 3,18% ολοκληρώθηκε ο Αύγουστος

gazzetta
gazzetta reader insider insider