Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές - Οι traders με το βλέμμα στραμμένο στον πληθωρισμό των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές - Οι traders με το βλέμμα στραμμένο στον πληθωρισμό των ΗΠΑ
Με θετικά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, καθώς οι αγορές επικεντρώνονται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην ημέρα. 

Τελευταία ενημέρωση 13:42

Με θετικά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, καθώς οι αγορές επικεντρώνονται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,34% στις 509,70 μονάδες και ο Euro Stoxx 50 κερδίζει 0,56% στις 4.773 μονάδες. Ο κλάδος της τεχνολογίας σημειώνει άνοδο 1,10%, ενώ ο κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης κινείται πτωτικά κατά 0,05%. Ο κλάδος του λιανεμπορίου κερδίζει κατά 1,77%, με επίκεντρο τον ισπανικό οίκο μόδας Inditex, ο οποίος καταγράφει άνοδο 4,2% μετά την ανακοίνωση ανάκαμψης των πωλήσεων.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά κατά 0,27% στις 18.329 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει κέρδη 0,24% στις 7.425 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 ενισχύεται 0,11% στις 8.214 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο καταγράφει άνοδο 0,16% στις 33.266 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,84% στις 11.297 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, η βρετανική οικονομία παρέμεινε στάσιμη τον Ιούλιο σε μηνιαία βάση, όπως έδειξαν τα προσωρινά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας. Το ΑΕΠ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που ανέμεναν ρυθμό ανάπτυξης 0,2%. Η Βρετανία δεν σημείωσε ούτε τον Ιούνιο κάποια οικονομική μεγέθυνση.

Στον τραπεζικό κλάδο, η UniCredit κατέστη πλέον ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής της Commerzbank με μερίδιο 9% στην γερμανική τράπεζα, διαμηνύοντας πως θα εξετάσει ευκαιρίες για τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους και στα δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η ιταλική τράπεζα απέκτησε μερίδιο 4,5% από το γερμανικό δημόσιο, με το υπόλοιπο μερίδιο να αποκτάται στην αγορά. Η μετοχή της Commmerzbank αντιδρά με άλμα 18%.

Οι traders έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στα οικονομικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα, με την έκθεση για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για τον Αύγουστο να αναμένεται την Τετάρτη και τον Δείκτη Τιμών Παραγωγού την Πέμπτη.

Τα στοιχεία θα ανακοινωθούν πριν από την αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις 17-18 Σεπτεμβρίου, η οποία θα μπορούσε να συμβάλει στην κατευνασμό των ανησυχιών για την αποδυνάμωση της αμερικανικής οικονομίας.

Ασία

Με αρνητικά πρόσημα κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη, με τον Nikkei 225 να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες.

Συγκεκριμένα, ο Nikkei 225 σημείωσε πτώση 1,63% για να κλείσει στις 35.591 μονάδες, ενώ ο ευρείας βάσης Topix υποχώρησε 1,78% για να κλείσει στις 2.530 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ διολίσθησε κατά 0,96%, ενώ ο κινεζικός CSI 300 έχασε 0,30%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,40% στις 2.513 μονάδες, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,46% για να κλείσει στις 709,43 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας αποδυναμώθηκε 0,30% στις 7.987 μονάδες.

Στα μάκρο, η Νότια Κορέα ανακοίνωσε μείωση της ανεργίας στο 2,4% τον Αύγουστο, το χαμηλότερο επίπεδο από το 1999, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Κορέας.

Στην Ιαπωνία, η έρευνα Reuters Tankan, μια μηνιαία δημοσκόπηση που παρακολουθεί το επιχειρηματικό κλίμα στη χώρα, έδειξε ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη των μεγάλων κατασκευαστών υποχώρησε στο +4 τον Σεπτέμβριο, σε χαμηλό επτά μηνών, από +10 τον Αύγουστο. Το κλίμα για τις μη μεταποιητικές επιχειρήσεις μειώθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα στο συν 23, από συν 24.

Η Junko Nakagawa, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας της Ιαπωνίας, δήλωσε την Τετάρτη ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια εάν η οικονομία και ο πληθωρισμός κινηθούν σύμφωνα με τις προβλέψεις της τράπεζας.

Το ιαπωνικό γεν ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Ιανουάριο έναντι του δολαρίου ΗΠΑ και διαπραγματευόταν στα 141,68.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Τα σημεία που αποκαλύπτουν (;) τον νικητή του ντιμπέιτ Χάρις - Τραμπ

Η Honda μειώνει θέσεις εργασίας και παραγωγή στην Κίνα

Καταστροφική σεζόν για σύκα και φιστίκια - Σχεδόν μηδενικές οι εξαγωγές

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider