Άνοδος άνω του 1% για το πετρέλαιο με το βλέμμα στην Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος άνω του 1% για το πετρέλαιο με το βλέμμα στην Fed
Σχεδόν το 1/5 της παραγωγής αργού πετρελαίου και το 28% της παραγωγής φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού έχει «κατεβάσει ρολά» μετά τον τυφώνα Francine.

Άνοδο άνω του 1% σημείωσε το πετρέλαιο τη Δευτέρα, καθώς ο τυφώνας Francine που εξακολουθεί να πλήττει την παραγωγή στον Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ αντιστάθμισε τις επίμονες κινεζικές ανησυχίες για τη ζήτηση. Το αμερικανικό αργό WTI παράδοσης Οκτωβρίου κέρδισε 2,1% στα στα 70,09 δολ. το βαρέλι, ενώ τo Brent παράδοσης Νοεμβρίου, ενισχύθηκε 1,59% στα 72,75 δολ. ανά βαρέλι.

Σχεδόν το 1/5 της παραγωγής αργού πετρελαίου και το 28% της παραγωγής φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού έχει «κατεβάσει ρολά» μετά τον τυφώνα Francine. «Έχουμε ακόμα τα απομεινάρια της καταιγίδας», δήλωσε ο Ματ Σμιθ, επικεφαλής αναλυτής πετρελαίου στην Kpler. «Ο αντίκτυπος είναι περισσότερο στην πλευρά της παραγωγής παρά στη διύλιση» πρόσθεσε.

Συνολικά, ωστόσο, η αγορά παραμένει επιφυλακτική εν όψει της απόφασης της Fed για τα επιτόκια την Τετάρτη. «Για τις επόμενες δυόμισι ημέρες, οι αγορές θα κρατούν συλλογικά την ανάσα τους», εκτιμά ο Τιμ Σνάιντερ, επικεφαλής οικονομολόγος της Matador Economics, με τους traders να ελπίζουν πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει το κόστος δανεισμού κατά 50 και όχι 25 μονάδες βάσης.

Παράλληλα, τα ασθενέστερα κινεζικά οικονομικά στοιχεία το Σαββατοκύριακο έφεραν σύννεφα στο κλίμα της αγοράς, με τις προοπτικές χαμηλής ανάπτυξης στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο να ενισχύουν τις αμφιβολίες για τη ζήτηση «μαύρου χρυσού», όπως διαπιστώνει ο Τζουν Ρονγκ, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην IG.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο χρυσός

Χρηματιστήριο: Οι μετοχές που έδωσαν το θετικό πρόσημο στον ΓΔ

Πτωτικό κλίμα στις ευρωαγορές πριν τις αποφάσεις για τα επιτόκια

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider