Στα «πράσινα» οι ευρωαγορές λίγο πριν τις συνεδριάσεις των τραπεζών - «Άλμα» για την Kingfisher

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα «πράσινα» οι ευρωαγορές λίγο πριν τις συνεδριάσεις των τραπεζών - «Άλμα» για την Kingfisher
Κέρδη καταγράφουν οι ευρωαγορές την Τρίτη, ύστερα από τη νευρικότητα της Δευτέρας. Άλμα για τη μετοχή της Kingfisher.

Τελευαία ενημέρωση 13:00

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωαγορές την Τρίτη, ύστερα από τη νευρικότητα της Δευτέρας, με τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών για τα επιτόκια, οι οποίες πρόκειται να ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα, να βρίσκονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών.

Σήμερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,70% στις 518,70 μονάδες, με τους περισσότερους επιμέρους κλάδους να βρίσκονται στο «πράσινο». Ο κλάδος του λιανεμπορίου κερδίζει 1,44%, με τη βρετανική εταιρεία οικιακών βελτιώσεων Kingfisher να ηγείται του κλάδου, η οποία σημειώνει άλμα πάνω από 6%, αφού αύξησε το κατώτερο όριο του εύρους των κερδών της λόγω των βελτιωμένων πωλήσεων. Ο Eurostoxx 50 κινείται ανοδικά κατά 0,81% στις 4.866 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX σημειώνει κέρδη 0,73% στις 18.764 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 βρίσκεται υψηλότερα κατά 0,74% στις 7.505 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 κερδίζει 0,74% στις 8.339 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο βρίσκεται στις 33.858 μονάδες με +0,86%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 προσθέτει 1,29% στις 11.730 μονάδες.

Τη Δευτέρα, οι δείκτες έκλεισαν με μικτά πρόσημα, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών σχετικά με τα επιτόκια, γεγονός που προκάλεσε μια νευρικότητα καθόλη τη διάρκεια των συναλλαγών.

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση των αξιωματούχων σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων, την πρώτη μετά από τέσσερα χρόνια. Με την κίνηση αυτή να θεωρείται πλέον δεδομένη, η προσοχή στρέφεται τώρα στο ποσοστό της περικοπής αλλά και στα μηνύματα που θα στείλει για τη μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ κατά την ομιλία του.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας και της Τράπεζας της Ιαπωνίας συνεδριάζουν επίσης την Πέμπτη και την Παρασκευή, αντίστοιχα.

Ασία

Με μικτά πρόσημα έληξαν τα ασιατικά χρηματιστήρια την συνεδρίαση της Τρίτης, με τον Nikkei 225 να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς οι επενδυτές προσμένουν τη συνεδρίαση της Fed.

Συγκεκριμένα, ο Nikkei 225 σημείωσε πτώση 1,03% για να κλείσει στις 36.204 μονάδες, ενώ ο ευρείας βάσης Topix υποχώρησε 0,60% για να κλείσει στις 2.555 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε υψηλότερα κατά 1,24%, ενώ ο κινεζικός CSI 300 έχασε 0,42%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,13% στις 2.575 μονάδες, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,30% για να κλείσει στις 733,20 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύθηκε 0,27% στις 8.122,60 μονάδες.

Οι μετοχές υποχώρησαν καθώς το γεν ενισχύθηκε για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τελευταία τιμή 140,65 έναντι του δολαρίου.

Οι traders στην Ασία εξέτασαν επίσης τις μη πετρελαϊκές εγχώριες εξαγωγές της Σιγκαπούρης για τον Αύγουστο, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 10,7% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία την Τρίτη, ενώ μειώθηκαν κατά 4,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Τα στοιχεία συγκρίνονται με την πρόβλεψη του Reuters για αύξηση 15% σε ετήσια βάση και πτώση 3,3% σε μηνιαία βάση.

Οι μετοχές της κινεζικής εταιρείας κατασκευής συσκευών Midea Group σημείωσαν άνοδο άνω του 9% στο ντεμπούτο τους στο Χονγκ Κονγκ από την τιμή διάθεσης των 54,80 HK$ ανά τεμάχιο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εισαγωγή στην πόλη εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Meta: Απέκλεισε τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης από τις πλατφόρμες της

Έτοιμη να πτωχεύσει η Tupperware

Στο επίκεντρο η επιχειρηματικότητα στις επερχόμενες εκλογές του ΕΒΕΠ

gazzetta
gazzetta reader insider insider