Wall Street: Τέλος στο ανοδικό σερί του Dow - Οπισθοχώρησε από το ρεκόρ του ο S&P500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Τέλος στο ανοδικό σερί του Dow - Οπισθοχώρησε από το ρεκόρ του ο S&P500
Ξεχώρισε θετικά ο κλάδος τεχνολογίας.

Πτωτικά κινήθηκαν οι Dow Jones και S&P 500 την Τετάρτη, με τον βιομηχανικό δείκτη να βάζει τέλος στο ανοδικό σερί των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων και τον ευρύτερο δείκτη να οπισθοχωρεί από το ρεκόρ που πέτυχε στις συναλλαγές της Τρίτης.

Αναλυτικότερα, ο Dow Jones σημείωσε απώλειες 0,70%, ή 293,47 μονάδων, στις 41.914 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έχασε 0,16%, κλείνοντας στις 5.723 μονάδες. Και οι δύο δείκτες βρέθηκαν στις αρχικές συναλλαγές σε επίπεδα-ρεκόρ, αλλά μόνο ο τεχνολογικός Nasdaq κατάφερε να αποσπάσει οριακά κέρδη 0,06%, κλείνοντας στις 18.082 μονάδες.

Στη σημερινή συνεδρίαση ξεχώρισε θετικά ο κλάδος τεχνολογίας. Η μετοχή της Hewlett Packard Enterprise σημείωσε κέρδη άνω του 4% μετά από αναβάθμιση από την Barclays, επικαλούμενη τη δυνατή ζήτηση για κέντρα δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης ως θετικό καταλύτη. Η μετοχή της Nvidia πρόσθεσε περίπου 2%, άνοδος που οδήγησε την κεφαλαιοποίησή της πάνω από το ορόσημο των 3 τρισ. δολαρίων.

Απώλειες κατέγραψαν αντίθετα η General Motors και η Ford, οι οποίες υποχώρησαν κατά 5% και 4%, αντίστοιχα, μετά από υποβαθμίσεις από την Morgan Stanley. Επτά από τους 11 τομείς του S&P 500 ήταν σε αρνητικό έδαφος, με τον τομέα της ενέργειας να ηγείται της πτώσης καθώς τα futures του αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά περισσότερο από 2%. Η μετοχή της Chevron υποχώρησε κατά 2%.

Οι τρεις δείκτες βρίσκονται σε τροχιά για να «γράψουν» κέρδη τον Σεπτέμβριο, αν και οι φόβοι για επιβράδυνση της οικονομίας εξακολουθούν να πλανώνται μετά την περικοπή επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας κατά 50 μονάδες βάσης την περασμένη εβδομάδα.

Στα μάκρο, οι πωλήσεις νέων κατοικιών υποχώρησαν κατά 4,7% τον Αύγουστο, φτάνοντας τις 716.000, από την αναθεωρημένη ανάγνωση των 751.000 του Ιουλίου. Οι επενδυτές προσβλέπουν επίσης στις εβδομαδιαίες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταθεροποίηση για τον χρυσό μετά τα συνεχόμενα ρεκόρ

ΧΑ: Έσπασε το «φράγμα» των 1.460 μονάδων με πρωταγωνιστές ΕΤΕ, ΟΤΕ, Titan

Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές - «Ξεφούσκωσε» το ράλι από τα κινεζικά μέτρα

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider