Wall Street: Έτοιμη να ολοκληρώσει ένα δυνατό μήνα και τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Έτοιμη να ολοκληρώσει ένα δυνατό μήνα και τρίμηνο
Μεικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις σημειώνουν οι δείκτες στην Wall Street την τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου

Με ήπιες διακυμάνσεις και μικρές απώλειες κινούνται οι δείκτες στην Wall Street την τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου, αν και βρίσκονται καθ' οδόν για να ολοκληρώσουν με κέρδη το μήνα και το τρίμηνο.

Συγκεκριμένα ο Dow Jones υποχωρεί 0,25% στις 42.208 μονάδες, ο S&P 500 είναι στο -0,17% στις 5.727 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διολισθαίνει κατά 0,23% στις 18.078 μονάδες.

Οι δείκτες έκλεισαν την Παρασκευή την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών, ενώ οδεύουν να ολοκληρώσουν με θετικό πρόσημο και το τρίμηνο. Ο Dow κερδίζει 1,8% σε μηνιαία βάση και 8,2% το τρίμηνο, ο S&P 500 ενισχύεται 1,6% τον Σεπτέμβριο και 5,1% το τρίμηνο και ο Nasdaq έχει σημειώσει κέρδη 2,23% στον μήνα, στέλνοντας τα τριμηνιαία στο +2,2%.

Στο ταμπλό σημαντικές απώλειες, της τάξης του 13,57%, καταγράφει η μετοχή της Stellantis, μετά την ανακοίνωση την Δευτέρα πως υποβαθμίζει το guidance για το 2024, λόγω της επιδείνωσης της «δυναμικής της παγκόσμιας βιομηχανίας» και της ενίσχυσης του ανταγωνισμού από την Κίνα. Ο γαλλο-ιταλικός όμιλος, γνωστός για μάρκες όπως Chrysler, Dodge, Jeep και Maserati, προειδοποίησε για χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις «στις περισσότερες περιοχές» το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ενώ πλέον αναμένει ότι προσαρμοσμένο περιθώριο λειτουργικού κέρδους το 2024 θα κυμανθεί μεταξύ 5,5 - 7,0%, από την προηγούμενη «διψήφια» εκτίμηση.

Οι αγορές ξεκίνησαν δύσκολα σε αυτόν που θεωρείται ιστορικά ο πιο αδύναμος μήνας για το χρηματιστήριο, αλλά ανέκαμψαν καθώς προχωρούσε ο Σεπτέμβριος με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να μειώνει τα επιτόκια κατά μια μισή μονάδα.

Ο αναλυτής της Canaccord Genuity, Michael Welch, σημειώνει ότι το τέταρτο τρίμηνο είναι συνήθως το ισχυρότερο για τις μετοχές και τελειώνει θετικά σε περισσότερα από τρία στα τέσσερα χρόνια.

«Η αγορά οδήγησε τον συνήθως απαιτητικό Σεπτέμβριο καλύτερα από ό,τι περιμέναμε», είπε ο Welch. «Τώρα, καθώς εισερχόμαστε σε μια ισχυρότερη εποχική περίοδο, σε συνδυασμό με την έναρξη ενός κύκλου χαλάρωσης της Fed και ευνοϊκών τεχνικών συνθηκών – αναμένουμε ότι αυτές θα δώσουν έναν ούριο άνεμο στο τέλος του έτους», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider