Χρυσός: Πήρε «ανάσα» από το ράλι κοιτάζοντας προς Μέση Ανατολή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Πήρε «ανάσα» από το ράλι κοιτάζοντας προς Μέση Ανατολή
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Πτωτικά κινήθηκε ο χρυσός την Τετάρτη, κάνοντας διάλειμμα μετά τα κέρδη άνω του 1% που κατέγραψε στην χθεσινή, πρώτη συνεδρίαση του Οκτωβρίου

Πτωτικά κινήθηκε ο χρυσός την Τετάρτη, κάνοντας διάλειμμα μετά τα κέρδη άνω του 1% που κατέγραψε στην χθεσινή, πρώτη συνεδρίαση του Οκτωβρίου, καθώς οι traders αναζητούν περισσότερες οικονομικές ενδείξεις σχετικά με τις ΗΠΑ αλλά και πιο φρέσκιες ειδήσεις γύρω από τις εξελίξεις στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Αναλυτικότερα, ο spot χρυσός υποχώρησε 0,5% στα 2.649,41 δολάρια ανά ουγγιά. Οι τιμές είχαν εκτιναχθεί πάνω από 1% την Τρίτη μετά το μπαράζ εκτόξευσης πυραύλων από το Ιράν στο Ισραήλ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν κατά 0,8% χαμηλότερα στα 2.669,7 δολάρια.

Στον περαιτέρω περιορισμό της ανοδικής πορείας του χρυσού έπαιξε ρόλο η ενίσχυση του δολαρίου, το οποίο κατέστησε τον χρυσό πιο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων.

Ο χρυσός υφίσταται ένα μικρό sell-off λόγω της ισχυρότερης θέσης του δολαρίου, αλλά "υπάρχουν πολλές άγνωστες παράμετροι εν όψει των επόμενων 24 ωρών”, δήλωσε ο Bob Haberkorn, στρατηγικός αναλυτής στην RJO Futures.

«Είναι πολύ λογικό να βλέπουμε τις τιμές να ξεπερνούν τα 2.700 δολάρια ανά ουγγιά, εάν το Ισραήλ χτυπήσει στην πραγματικότητα το Ιράν».

Ο χρυσός έχει αυξηθεί περισσότερο από 28% μέχρι στιγμής φέτος και παραμένει κοντά στο ιστορικό υψηλό των 2.685,42 δολαρίων ανά ουγγιά, ωστόσο οι ανησυχίες για περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή συνεχίζονται, συμπεριλαμβανομένης της ενδεχόμενης αντίδρασης από πλευράς Ισραήλ.

«Μακροπρόθεσμα, η πορεία των πραγματικών επιτοκίων θα καθορίσει την τιμή του χρυσού», αναφέρει σε σημείωμα του ο Daniel Hynes, στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων της ANZ.

Οι αναλυτές εκτιμούν στο 64% την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από την Fed τον Νοέμβριο.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τα στοιχεία για τις ιδιωτικές θέσεις εργασίας -εκτός του αγροτικού τομέα- που θα δημοσιευθούν την Παρασκευή, ενώ παρακολουθούν επίσης τις δηλώσεις αξιωματούχων της Fed για ενδείξεις σχετικά με την πορεία της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

Σήμερα έγινε γνωστή η νέα μέτρηση για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, περισσότερες από το αναμενόμενο ήταν οι νέες θέσεις που πρόσθεσαν οι αμερικανικές επιχειρήσεις τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την έκθεση της ADP.Ο ιδιωτικός τομέας τον περασμένο μήνα προσέθεσε 143.000 θέσεις, ξεπερνώντας σημαντικά την εκτίμηση των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal που είχαν προβλέψει αύξηση 128.000 νέων θέσεων εργασίας.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι αυξανόταν κατά 0,7% στα 31,63 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα κέρδιζε 2% στα $1.005,55 και το παλλάδιο πρόσθετε 1,9% στα 1.014,25 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider