Ανοδικά με επιφύλαξη οι ευρωαγορές με το βλέμμα στη Μ. Ανατολή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά με επιφύλαξη οι ευρωαγορές με το βλέμμα στη Μ. Ανατολή
Επιφυλακτική άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Τελευταία ενημέρωση 13:00

Ανοδικά αλλά με επιφύλαξη κινούνται οι ευρωαγορές την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την κλιμακούμενη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ενώ αναμένουν την τελευταία έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Αυτή την ώρα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,18% στις 517,22 μονάδες, με σχεδόν όλους τους τομείς να βρίσκονται σε θετικό έδαφος. Ο κλάδος του πετρελαίου και φυσικού αερίου κερδίζει 0,74%, λόγω των ανησυχιών για περιορισμούς στην προσφορά, μετά την αναφορά του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πως το Ισραήλ θα μπορούσε να στοχεύσει τη βιομηχανία πετρελαίου του Ιράν. Από την άλλη πλευρά, ο τομέας των μέσων ενημέρωσης σημειώνει πτώση 0,44%. Ο Euro Stoxx 50 κερδίζει 0,24% στις 4.931 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,32% στις 19.053 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 διαπραγματεύεται στις 7.508 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,41%. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 βρίσκεται στις 8.245 μονάδες στο -0,46% Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο αυξάνεται κατά 0,71% στις 33.405 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 βρίσκεται στις 11.659 μονάδες και στο +0,35%.

Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή του δανέζικου ναυτιλιακού κολοσσού Moller-Maersk υποχωρεί άνω του 6% μετά τη συμφωνία των Αμερικανών λιμενεργατών και της Ένωσης Ναυτιλίας των Ηνωμένων Πολιτειών την Πέμπτη για μια προσωρινή συμφωνία σχετικά με τους μισθούς, τερματίζοντας την τριήμερη απεργία τους και μειώνοντας τις πιέσεις στον τομέα. Η ελβετική εταιρεία logistics Kuehne+Nagel χάνει επίσης κατά 1,8%, ενώ η γερμανική Hapag Lloyd βρίσκεται 12% χαμηλότερα.

Οι επενδυτές αναμένουν την Παρασκευή την έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για τον Σεπτέμβριο. Στην Ευρώπη, η Γαλλία αναμένεται να δημοσιεύσει τα δεδομένα της βιομηχανικής παραγωγής και το Ηνωμένο Βασίλειο να παρουσιάσει τα δεδομένα της κατασκευαστικής δραστηριότητας της χώρας.

Ασία

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν οι αγορές της Ασίας - Ειρηνικού τις συναλλαγές της Παρασκευής, με τους επενδυτές να διατηρούν ανησυχίες σχετικά με τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή ενόψει της έκθεσης για τις θέσεις εργασίας των ΗΠΑ για τον Σεπτέμβριο.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ολοκλήρωσε στις 22.725 μονάδες με +2,77%.

Ο δείκτης Nikkei 225 της Ιαπωνίας έκλεισε ανοδικά κατά 0,16% στις 38.613 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix αυξήθηκε κατά 0,39% για να κλείσει στις 2.694 μονάδες. Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,31% στις 2.569 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kosdaq κέρδισε 0,90% στις 769,01 μονάδες. Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έχασε 0,67% και έκλεισε στις 8.150 μονάδες.

Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα θα ανοίξουν ξανά στις 8 Οκτωβρίου.

Στα επιχειρηματικά νέα, οι μετοχές των ασιατικών ναυτιλιακών εταιρειών υποχώρησαν απότομα μετά από μια σημαντική ένωση εργαζομένων στα λιμάνια των ΗΠΑ και την Ένωση Ναυτιλιακών Εταιρειών των ΗΠΑ που έφτασαν σε μια προσωρινή συμφωνία, αναστέλλοντας μια τριήμερη απεργία.

Η Nippon Yusen της Ιαπωνίας και η Kawasaki Kisen υποχώρησαν κατά 9,41% και 9,74% αντίστοιχα. Η Pan Ocean της Νότιας Κορέας έχασε 5,41%, ενώ η HMM υποχώρησε κατά 4,95%. Η Yang Ming Marine της Ταϊβάν υποχώρησε κατά 9,08%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Ετήσια αύξηση 1,4% στα έσοδα των κρατικών επιχειρήσεων στο οκτάμηνο

Goldman Sachs: «Άλμα» ως και 20 δολάρια για το πετρέλαιο αν χτυπηθεί η ιρανική παραγωγή

Ενέργεια: Πρωταγωνιστές πανευρωπαϊκά ΔΕΗ και Metlen στη σύναψη «πράσινων» PPAs

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider