Το «άλμα» σε πετρέλαιο και ομόλογα «λύγισε» την Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το «άλμα» σε πετρέλαιο και ομόλογα «λύγισε» την Wall Street
Απώλειες 400 μονάδων για τον Dow Jones- Πάνω από 4% η απόδοση του 10ετούς.

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου σε συνδυασμό με την σημαντική αύξηση των αποδόσεων στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα έκαμψαν την επενδυτική ψυχολογία, ενώ οι αναλυτές αναμένουν με ενδιαφέρον μία σειρά νέων μακροοικονομικών στοιχείων αλλά και τις ανακοινώσεις των εισηγμένων για τις επιδόσεις τους στο γ' τρίμηνο.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε από τα επίπεδα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας, καταγράφοντας απώλειες σχεδόν 400 μονάδων ή 0,94% για να κλείσει στις 41.954 μονάδες. Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο S&P 500, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 5.695 μονάδες με πτώση 0,96%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 1,18% στα επίπεδα των 17.923 μονάδων.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, απώλειες άνω του 2% κατέγραψε ο κλάδος των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, με όλους τους επιμέρους δείκτες να βρίσκονται στο κόκκινο, με μοναδική εξαίρεση τον ενεργειακό τομέα, ο οποίος πρόσθεσε 0,4%.

Στο μεταξύ, η απόδοση των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκε σχεδόν κατά 5 μονάδες βάσης στο 4,028%, υπερβαίνοντας το ορόσημο του 4% για πρώτη φορά από τον Αύγουστο.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο Dow Jones σημείωσε ακόμα ένα ιστορικό υψηλό για το 2024, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,2%, ο Dow κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,09% και ο Nasdaq πρόσθεσε 0,1%. Ήταν η τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών για τους δείκτες, οι οποίοι έλαβαν ώθηση από την νεότερη έκθεση για τις θέσεις εργασίας την Παρασκευή, η οποία διατήρησε την εικόνα ανθεκτικότητας στην αγορά εργασίας με το ποσοστό ανεργίας να υποχωρεί στο 4,1%.

Πλέον το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) που αναμένεται την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή. Παράλληλα, οι Delta Airlines και JP Morgan θα ανοίξουν τις επόμενες ημέρες τον νέο κύκλο των εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ' τρίμηνο του 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

WSJ: Μερίδιο 1 δισ. δολαρίων στην Pfizer απέκτησε η Starboard

Wall Street: Ο πρώην CFO της Goldman Sachs κάνει comeback στο real estate με κολοσσό που διαχειρίζεται assets 55 δισ.

gazzetta
gazzetta reader insider insider