Wall Street: Ο πρώην CFO της Goldman Sachs κάνει comeback στο real estate με κολοσσό που διαχειρίζεται assets 55 δισ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ο πρώην CFO της Goldman Sachs κάνει comeback στο real estate με κολοσσό που διαχειρίζεται assets 55 δισ.
Δυναμική επιστροφή στην Wall Street σχεδιάζει ο Stephen Scherr, πρώην οικονομικός διευθυντής της Goldman Sachs. 

Δυναμική επιστροφή στην Wall Street πραγματοποιεί ο Stephen Scherr, πρώην οικονομικός διευθυντής της Goldman Sachs.

Συγκεκριμένα αναλαμβάνει από αυτή την εβδομάδα συμπρόεδρος στην Pretium, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επενδύσεων με περισσότερα από 55 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση και ειδικότητα στο real estate και στη χρηματοδότηση στεγαστικών δανείων, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον πρώην συνάδελφό του Scherr στην Goldman Sachs, τον Don Mullen. Ο Scherr θα μοιραστεί τη θέση του προέδρου στην κορυφή της εταιρείας με ένα άλλο «βαρύ» όνομα που προσέλαβε ο Mullen την περασμένη χρονιά, τον πρώην οικονομικό διευθυντή της Morgan Stanley, Jon Pruzan.

«Η εταιρεία έχει αναπτυχθεί εξαιρετικά γρήγορα. Πρέπει να είμαι σε μια θέση που να έχω ανθρώπους γύρω μου που, αν με χτυπήσει ένα λεωφορείο, μπορούν να λειτουργήσουν το μέρος», δήλωσε ο 66χρονος Mullen σε μια συνέντευξη. «Αυτό δεν σημαίνει ότι, αν πέσω νεκρός, βγαίνουν από μια γυάλινη θήκη για να τρέξουν το μέρος. Υπάρχουν πολλά να κάνουμε τώρα» τόνισε. «Το να φέρουμε τέτοιους ανθρώπους στο σκάφος θα μας φέρει σε θέση να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε με λογικό και ώριμο τρόπο», είπε πρόσθεσε.

Ο 60χρονος Scherr, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στη Goldman, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων τριών χρόνων ως επικεφαλής οικονομικών, μέχρι το 2021. Στη συνέχεια, ο τραπεζίτης διηύθυνε την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz Global Holdings Inc. πριν παραιτηθεί από αυτόν τον ρόλο τον Μάρτιο καθώς η εταιρεία είδε το στοίχημα που είχε βάλει να ακολουθήσει το ρεύμα των ηλεκτρικών οχημάτων να μην ολοκληρώνεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Equinor απέκτησε το 9,8% της Οrsted έναντι 2,5 δισ. δολαρίων

Italgas: Επιβεβαίωσε επένδυση 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα - Στοχεύει σε κέρδη 2,8 δισ. ευρώ έως το 2030

AstraZeneca: Καταβάλλει έως και 2 δισ. δολάρια για αδειοδότηση καρδιαγγειακού φαρμάκου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider