Italgas: Επιβεβαίωσε επένδυση 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα - Στοχεύει σε κέρδη 2,8 δισ. ευρώ έως το 2030

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Italgas: Επιβεβαίωσε επένδυση 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα - Στοχεύει σε κέρδη 2,8 δισ. ευρώ έως το 2030
Η επένδυση στην Ελλάδα αυξάνεται κατά 100 εκατ. ευρώ από το αρχικό σχέδιο

Τον στόχο της για κέρδη σχεδόν 3 δισ. ευρώ έως το 2030 ανακοίνωσε η Italgas αφού «σφράγισε» μια συμφωνία για την εξαγορά της 2i Rete Gas, ενώ παράλληλα, επιβεβαίωσε την επένδυση 1 δισ. ευρώ που θα πραγματοποιήσει στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που κυκλοφόρησε την Δευτέρα.

Η ιταλική εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι βλέπει τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων να φτάνουν τα 2,8 δισ. ευρώ μέχρι το 2030 και επιβεβαίωσε τη διανομή μερίσματος 65%. Η μετοχή της Italgas ενισχύεται έως και 2,5% στις συναλλαγές στο Μιλάνο. Με την απόκτηση της 2i Rete Gas, η Italgas θα καταστεί ο μεγαλύτερος διαχειριστής δικτύου διανομής της Ευρώπης.

Το σχέδιο που εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας υπό την προεδρία της Benedetta Navarra και παρουσιάστηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Italgas, Paolo Gallo, αφορά επενδύσεις σε Ιταλία, Ελλάδα, φυσικό αέριο και ύδρευση, συνολικού ύψους 15,6 δισ. ευρώ. Οι επενδύσεις θα στοχεύουν στη διανομή, στην ενίσχυση της παρουσίας της στον τομέα του νερού και στην καλύτερη ενεργειακή απόδοση, ανέφερε η εταιρεία.

Παράλληλα, ο ιταλικός κολοσσός επιβεβαιώνει μια προγραμματισμένη επένδυση 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής Enaon. Επομένως, η επένδυση στην Ελλάδα αυξάνεται κατά 100 εκατ. ευρώ από το αρχικό σχέδιο, με έμφαση στην επέκταση του δικτύου και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του, διευκολύνοντας έτσι τη διείσδυση του φυσικού αερίου σε όλες τις περιοχές. Επιπλέον, σχεδιάζεται η μαζική εγκατάσταση έξυπνων μετρητών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Goldman Sachs μείωσε στο 15% την πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ το 2025

AstraZeneca: Καταβάλλει έως και 2 δισ. δολάρια για αδειοδότηση καρδιαγγειακού φαρμάκου

Foxconn: Έσοδα ρεκόρ το γ' τρίμηνο για τον βασικό προμηθευτή της Apple

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider