Η Goldman Sachs μείωσε στο 15% την πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ το 2025

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Goldman Sachs μείωσε στο 15% την πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ το 2025
Κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες (στο 15%) μείωσε η Goldman Sachs τις πιθανότητες ύφεσης των ΗΠΑ τους επόμενους 12 μήνες, μετά την τελευταία έκθεση για την ισχυρή απασχόληση στην αμερικανική οικονομία.

Κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες (στο 15%) μείωσε η Goldman Sachs τις πιθανότητες ύφεσης των ΗΠΑ τους επόμενους 12 μήνες, μετά την τελευταία έκθεση για την ισχυρή απασχόληση στην αμερικανική οικονομία. Σημειώνεται πως την Παρασκευή τα στοιχεία της κυβέρνησης έδειξαν πως η άνοδος των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε με το μεγαλύτερο ποσοστό των τελευταίων έξι μηνών τον Σεπτέμβριο και το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 4,1%.

Η έκθεση για την απασχόληση του Σεπτεμβρίου έχει «επαναφέρει τη δυναμική της αγοράς εργασίας», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs, Jan Hatzius. «Μειώσαμε την πιθανότητα ύφεσης των ΗΠΑ σε ετήσια βάση πίσω στο 15%», ανέφερε και πρόσθεσε πως τα στοιχεία «ενίσχυσαν την πεποίθησή μας ότι η Fed θα επιβραδύνει τον ρυθμό μείωσης των επιτοκίων της στις 25 μονάδες βάσης τον Νοέμβριο».

Παράλληλα, ο οίκος διατήρησε την πρόβλεψή του για διαδοχικές μειώσεις επιτοκίων της Fed κατά 25 μονάδες βάσης, ώστε να φθάσει σε τελικό ποσοστό 3,25-3,5% έως τον Ιούνιο του 2025. «Βλέπουμε τώρα πολύ μικρότερο κίνδυνο μιας νέας μείωσης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης» συμπλήρωσε ο αναλυτής. Υπενθυμίζεται πως η Fed μείωσε το επιτόκιό της κατά 50 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο στο εύρος 4,75%-5,00%, στην πρώτη περικοπή από το 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurobank: Σταθερά δίπλα στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Σε συζητήσεις για εξαγορά της Arcadium η Rio Tinto

WSJ: Μερίδιο 1 δισ. δολαρίων στην Pfizer απέκτησε η Starboard

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider