AstraZeneca: Καταβάλλει έως και 2 δισ. δολάρια για αδειοδότηση καρδιαγγειακού φαρμάκου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
AstraZeneca: Καταβάλλει έως και 2 δισ. δολάρια για αδειοδότηση καρδιαγγειακού φαρμάκου
Η βρετανοσουηδική εταιρεία θα καταβάλει προκαταβολικά 100 εκατ. συν έως και 1,9 δισ. δολάρια στην CSPC για να αδειοδοτήσει ένα υποψήφιο φάρμακο με στόχο να αναπτυχθεί ως νέα θεραπεία μείωσης των λιπιδίων.

Έως και 2 δισ. δολάρια για την αδειοδότηση ενός καρδιαγγειακού φαρμάκου θα πληρώσει η AstraZeneca. Ειδικότερα, η βρετανοσουηδική εταιρεία θα καταβάλει προκαταβολικά 100 εκατ. συν έως και 1,9 δισ. δολάρια στην CSPC για ένα υποψήφιο φάρμακο που απώτερο σκοπό έχει να αναπτυχθεί ως νέα θεραπεία μείωσης των λιπιδίων.

Το νέο σκεύασμα προορίζεται κυρίως για τη θεραπεία ασθενών με δυσλιπιδαιμία. Σύμφωνα με το MarketWatch, το μικρομόριο της CSPC έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει αποτελεσματικά το σχηματισμό του Lp(a), μιας μορφής λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας που συμβάλλει στη μεταφορά της χοληστερόλης στην κυκλοφορία του αίματος.

Από την πλευρά της, η CSPC δήλωσε ότι δικαιούται να λάβει από 370 εκατ. δολάρια έως και 1,55 δισ. δολάρια σε πιθανές πληρωμές με βάση τις ετήσιες πωλήσεις. Η μετοχή της AstraZeneca που είναι εισηγμένες στο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί 0,1% τη Δευτέρα, αλλά κερδίζει 11% φέτος. Η μετοχή της CSPC σημειώνει άλμα 5% τη Δευτέρα, αλλά μετρά απώλειες 2% το 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Foxconn: Έσοδα ρεκόρ το γ' τρίμηνο για τον βασικό προμηθευτή της Apple

instacar: Επεκτείνεται δυναμικά με τρία νέα instacar points σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βόλο

Η Goldman Sachs μείωσε στο 15% την πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ το 2025

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider