Sell off άνω του 4% για το πετρέλαιο μετά τo ράλι ανόδου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sell off άνω του 4% για το πετρέλαιο μετά τo ράλι ανόδου
«Βουτιά» πραγματοποιούν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, καθώς το Ισραήλ δεν έχει απαντήσει ακόμα στις ιρανικές επιθέσεις

(upd 19:16) «Βουτιά» πραγματοποιούν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, με το «μαύρο χρυσό» να κάνει ένα break από τα διαδοχικά κέρδη πέντε συνεδριάσεων, καθώς το Ισραήλ δεν έχει απαντήσει ακόμα στις ιρανικές επιθέσεις, οι οποίες προκάλεσαν άνοδο των τιμών λόγω ανησυχιών για μια ευρύτερη κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Στο μεταξύ, η Χεζμπολάχ φέρεται να στηρίζει τις προσπάθειες του Λιβάνου για μια κατάπαυση πυρός με το Ισραήλ, κάτι που θα βοηθούσε στην άμβλυνση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Αυτή την ώρα το West Texas Intermediate των ΗΠΑ υποχωρεί κατά 3,44 δολάρια ή κατά 4,46%, στα 73,70 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent διολισθαίνει 3,77 δολάρια ή 4,71% στα 77,14 δολάρια το βαρέλι.

Τη Δευτέρα, το Brent ξεπέρασε τα 80 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά από τον Αύγουστο,μετά από άνοδο κατά 3,7%, κλείνοντας τις συναλλαγές στο ICE Futures Europe στα 80,93 δολάρια/βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου επιστρέφουν μέρος των κερδών της χθεσινής συνεδρίασης, ωστόσο παραμένουν 9% υψηλότερα από τις αρχές του μήνα, δηλαδή από όταν το Ιράν εκτόξευσε τουλάχιστον 180 βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ, εντείνοντας τους φόβους ότι το Ισραήλ μπορεί να ανταποδώσει χτυπώντας τη βιομηχανία αργού του Ιράν.

«Το πετρέλαιο μπορεί να συνεχίσει να ενισχύεται για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, καθαρά με βάση τις αντιλήψεις και όχι το πραγματικό disruption στον εφοδιασμό», δήλωσε ο Tamas Varga, αναλυτής στην χρηματιστηριακή εταιρεία πετρελαίου PVM, σε σημείωμα της Τρίτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στασιμότητα και δυσαρέσκεια στο ΧΑ - Εκτόξευση για Κύπρου

«Βουτιά» για τον χαλκό λόγω Κίνας

Global X: Το καλύτερο value story το Χρηματιστήριο Αθηνών

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider