Wall Street: Διπλό ρεκόρ για Dow και S&P 500 με φόντο τα πρακτικά της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Διπλό ρεκόρ για Dow και S&P 500 με φόντο τα πρακτικά της Fed
Ούτε ο τυφώνας Μίλτον, ούτε τα πρακτικά της Fed ανησύχησαν τους επενδυτές που έστειλαν υψηλότερα τους δείκτες για δεύτερη ημέρα

Ούτε ο τυφώνας Μίλτον, ούτε τα πρακτικά της Fed ανησύχησαν τους επενδυτές στην Wall Street την Τετάρτη, που έστειλαν υψηλότερα τους δείκτες για δεύτερη ημέρα, με τον S&P 500 και τον Dow Jones να σημειώνουν νέο ρεκόρ. Σύμφωνα με τα πρακτικά της Fed μπορεί τα μέλη να ήταν διχασμένα ως προς το μέγεθος της μείωσης των επιτοκίων, ωστόσο η σημαντική πλειοψηφία τους υποστήριξε τελικά την απόφαση για την γενναία επιλογή των 50 μονάδων βάσης, με ένα μόνο μέλος να την καταψηφίζει. Την ίδια ώρα, η τεχνολογία έδωσε τη δική της ώθηση, βγάζοντας από το «κάδρο» τις γεωπολιτικές ανησυχίες.

Σε αυτό το πλαίσιο o Dow Jones σημείωσε άλμα 431 μονάδων ή 1,03% στις 42.512 μονάδες σημειώνοντας ρεκόρ, ενώ ο S&P 500 έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών με άνοδο 0,71% στις 5.792 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,60% φτάνοντας τις 18.291 μονάδες.

Ο κλάδος της τεχνολογίας ηγήθηκε των κερδών, με τις Microsoft, Amazon και Apple να σημειώνουν άνοδο 0,66%, 1,34% και 1,67% αντίστοιχα, ενώ η Super Micro Computer σημείωσε ράλι 4,28%. Τα σημερινά κέρδη συνέβαλαν στη διόρθωση της δύσκολης αρχής του Οκτωβρίου, ωθώντας τους βασικούς δείκτες σε θετικό έδαφος για το μήνα.

Στον αντίποδα, η Alphabet υποχώρησε 1,59% μετά την είδηση πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξετάσει το ενδεχόμενο να επιβάλλει την διάσπαση επιμέρους δραστηριοτήτων της Google για να περιορίσει την κυριαρχία της στην αναζήτηση στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υπουργείο «εξετάζει διαρθρωτικά διορθωτικά μέτρα που θα εμποδίζουν την Google να χρησιμοποιεί εφαρμογές όπως το Chrome, το Play και το Android για να βελτιώνει την αναζήτηση Google και άλλα προϊόντα και τις λειτουργίες που σχετίζονται με αυτήν». Πρόκειται για την μεγαλύτερη κίνηση για περιορισμό κολοσσού της τεχνολογίας για αντιμονοπωλιακές πρακτικές από όταν προ δεκαετιών η Ουάσινγκτον προσπάθησε ανεπιτυχώς να εφαρμόσει αντίστοιχα μέτρα στην Microsoft.

Κατά 3,41% υποχώρησε η μετοχή της Boeing αφού «ναυάγησαν» για τρίτη φορά οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της εταιρείας και του μεγαλύτερου συνδικάτου εργαζομένων της, παρατείνοντας την απεργία σε ένα από τα βασικότερα εργοστάσια κατασκευής αεροσκαφών της Boeing στη Δυτική Ακτή. Η συνεχιζόμενη απεργία θα κοστίζει στην εταιρεία περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια το μήνα.

«Η Fed είναι το κλειδί, αυτή είναι η μεγάλη κινητήρια δύναμη», δήλωσε ο Mike Bailey, διευθυντής ερευνών της FBB Capital Partners. «Και πάλι, τα πάντα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή. Ξυπνάς και υπάρχει ένας τίτλος για τον τυφώνα, την ενέργεια. Σε αυτό το σημείο, δεν βλέπουμε πραγματικά πολλούς από αυτούς τους κινδύνους να αποτιμώνται» πρόσθεσε.

Τα σημερινά κέρδη ήρθαν παρά τους παρατεταμένους φόβους για έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή και μια απογοητευτική συνεδρίαση στην Κίνα. Όσο για το πετρέλαιο, επέκτεινε τις απώλειές του για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, μετά το sellοff της Τρίτης για να υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο μιας εβδομάδας, λόγω της αύξησης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ όπου καταγράφηκε εβδομαδιαία άνοδο σχεδόν 6 εκατομμυρίων βαρελιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider