Επιστροφή στα κέρδη για τον χρυσό - Τέλος το «κόκκινο 6 στα 6»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστροφή στα κέρδη για τον χρυσό - Τέλος το «κόκκινο 6 στα 6»
Τα αυξημένα γεωπολιτικά ρίσκα και η ισχυρή ζήτηση υπό την ηγεσία των κεντρικών τραπεζών είναι οι άλλοι θετικοί καταλύτες για τον χρυσό.

Κέρδη πέτυχε ο χρυσός την Πέμπτη, αφού οι επενδυτές αύξησαν τα στοιχήματά τους ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα (7/11) μετά τα τελευταία οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ. Ο χρυσός στην αγορά σποτ κέρδισε 0,6% στα 2.623,58 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα futures στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 0,5% στα 2.639,30 δολάρια, ξορκίζοντας το «κόκκινο 6 στα 6».

Το ασήμι στην αγορά σποτ σημείωσε άνοδο 1,7% στα 31,02 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα έκανε ράλι 2,4% στα 967,17 δολάρια και το παλλάδιο αναρριχήθηκε 3% στα 1.070,50 δολάρια. Οι αγορές τιμολογούν 88% πιθανότητα για περικοπή 25 μονάδων βάσης από τη Fed τον Νοέμβριο σύμφωνα με το CME FedWatch.

«Η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και η αποδυνάμωση της αγοράς εργασίας θα προσελκύσουν πιθανότατα το ενδιαφέρον των επενδυτών, με το ασήμι να παραμένει μια φθηνή εναλλακτική λύση στον χρυσό», ανέφερε η ANZ σε report της. Ο αμερικανικός πληθωρισμός επιτάχυνε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο, ενώ οι εβδομαδιαίες αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ανήλθαν σε 258.000 έναντι εκτιμήσεων για 230.000.

«Η ανακοίνωση για τον πληθωρισμό δεν προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και οι αριθμοί των θέσεων εργασίας δείχνουν μία τάση αποθέρμανσης, γεγονός που θέτει την Fed μπροστά στην ιδέα για νέα μείωση των επιτοκίων, βοηθώντας τον χρυσό. Τις τελευταίες ημέρες, είδαμε μία "ψύξη" στο ράλι του χρυσού, επομένως είναι σε καλή θέση να ανέβει ξανά», δήλωσε ο Άλεξ Εμπκαριάν, CEO της Allegiance Gold.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με δώρο καμικάζι drones στα Τίρανα ο Ερντογάν – Εγκαινίασε το μεγαλύτερο τζαμί των Βαλκανίων

«Κοκκίνισαν» οι ευρωαγορές - Άνοδος 3% για την GSK

Επιδότηση έως 10.055 ευρώ για την ανακαίνιση 70 σπιτιών για ευάλωτα νοικοκυριά - Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider