Wall Street: Για πρώτη φορά πάνω από τις 5.800 μονάδες ο S&P 500 - Ρεκόρ και για τον Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Για πρώτη φορά πάνω από τις 5.800 μονάδες ο S&P 500 - Ρεκόρ και για τον Dow
Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow κέρδισε 1,2%, ενώ οι S&P και Nasdaq ενισχύθηκαν κατά 1,1% έκαστος.

Με σημαντικά κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Παρασκευής στη Wall Street, καθώς ο S&P 500 και ο Dow Jones κατέκτησαν νέες «κορυφές», με ώθηση από την ηχηρή εκκίνηση στην περίοδο αποτελεσμάτων του γ' τριμήνου από τα τραπεζικά μεγαθήρια JPMorgan και Wells Fargo. Οι επενδυτές έλαβαν ακόμη στα χέρια τους, ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό, όπου ο PPI άμβλυνε κάποιες από τις ανησυχίες που έγειρε την Πέμπτη ο ενισχυμένος για τον Σεπτέμβριο CPI.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,2%, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq κέρδισαν 1,1% έκαστος. Πρόκειται για την πέμπτη διαδοχική νικηφόρα εβδομάδα για τον S&P 500.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 409,74 μονάδες ή 0,97% και βρέθηκε στις 42.863 μονάδες, σημειώνοντας νέο ρεκόρ. Ο διευρυμένος S&P 500 κέρδισε 0,39% και έσπασε για πρώτη φορά το «φράγμα» των 5.800 μονάδων, κλείνοντας στις 5.814 μονάδες.

Ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 0,33% στις 18.341, μαζεύοντας τις απώλειες που κατέγραψε νωρίτερα στην συνεδρίαση που προκλήθηκαν από τη «βουτιά» κατά 8,82% που πραγματοποίησε η μετοχή της Tesla μετά την εκδήλωση που πραγματοποίησε για την παρουσίαση του ρομποταξί χωρίς τιμόνι και πεντάλ που δεν κατάφερε να ενθουσιάσει τους επενδυτές.

Στο ταμπλό, η μετοχή της JPMorgan ενισχύθηκε 4,44% καθώς η αμερικανική τράπεζα εμφάνισε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών το γ' τρίμηνο. Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 4,37 δολάρια ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για 4,01 δολάρια ανά μετοχή, ενώ τα συνολικά καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 12,9 δισ. δολάρια από τα 13,15 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ακόμη, η μετοχή της Wells Fargo σημείωσε άλμα 5,61% παρά το γεγονός ότι παρουσίασε ζημιές 447 εκατ. δολαρίων από χρεωστικούς τίτλους που κατέχει. Χωρίς αυτές τις ζημίες, τα κέρδη ανά μετοχή θα ήταν 1,52 δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ το 1,28 της εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.

Τέλος, η μετοχή της BlackRock κέρδισε 3,65% καθώς τα κέρδη στα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, με το μεγαλύτερο διαχειριστή κεφαλαίων παγκοσμίως να παίρνει ώθηση από την εντυπωσιακή απόδοση των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων και από ένα έντονο ράλι μετοχών που ενίσχυσε την αξία των επενδύσεων των πελατών της.

Οι επενδυτές την Παρασκευή έλαβαν και νέα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ (PPI) που παρέμειναν αμετάβλητες τον Σεπτέμβριο, υποδεικνύοντας μια ακόμα ευνοϊκή προοπτική για τον πληθωρισμό και υποστηρίζοντας την πεποίθηση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα μειώσει ξανά τα επιτόκια τον επόμενο μήνα.

Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 0,2% σε μηνιαία βάση. Σε ετήσια επιτάχυνε στο 2,8% από το 2,6% του Αυγούστου, έναντι της μέσης πρόβλεψης για οριακή αύξηση στο 2,7%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κερδοφόρο 2x2 για χρυσό - Με εβδομαδιαίο άλμα σχεδόν 6% το παλλάδιο

Δεύτερη εβδομάδα ανόδου για το πετρέλαιο με κέρδη άνω του 1%

Tesla Cybertruck: Παρουσιάστηκε το πρώτο περιπολικό στην Καλιφόρνια

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider