Δεύτερη εβδομάδα ανόδου για το πετρέλαιο με κέρδη άνω του 1%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεύτερη εβδομάδα ανόδου για το πετρέλαιο με κέρδη άνω του 1%
Ο «μαύρος χρυσός» πέτυχε την δεύτερη εβδομαδιαία άνοδό του, καθώς το Ισραήλ ετοιμάζει τα αντίποινά του κατά του Ιράν.

Το πετρέλαιο πέτυχε την δεύτερη εβδομαδιαία άνοδό του, καθώς το Ισραήλ ετοιμάζει τα αντίποινά του κατά του Ιράν. Τόσο το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate όσο και ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, Brent κέρδισαν περισσότερο από 1% αυτήν την εβδομάδα, παρά τις απώλειες που υπέστησαν την Παρασκευή.

Αναλυτικότερα, το WΤΙ παράδοσης Νοεμβρίου υποχώρησε 0,38% στα 75,56 δολάρια το βαρέλι, αλλά από την αρχή του έτους καταγράφει άνοδο άνω του 5%. Το Brent παράδοσης Δεκεμβρίου διολίσθησε 0,45% στα 79,04 δολάρια το βαρέλι, μετρώντας κέρδη πάνω από 2% από την «αυγή» του 2024. Η βενζίνη παράδοσης Νοεμβρίου έμεινε αμετάβλητη στα 2,1516 δολάρια ανά γαλόνι, με κέρδη σχεδόν 3% στο 10μηνο.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Νοεμβρίου κατρακύλησε 1,61% στα 2,632 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες. Στους 10 μήνες του 2024 ενισχύεται περισσότερο από 4%. Οι traders ανησυχούν ότι το Τελ Αβίβ θα χτυπήσει τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Τεχεράνης, πυροδοτώντας πιθανώς έναν κύκλο κλιμάκωσης που απειλεί με σημαντικές διακοπές στην εφοδιαστική αλυσίδα της Μέσης Ανατολής.

«Αναμένουμε ότι ο Λευκός Οίκος δυνητικά ενθαρρύνει το Ισραήλ να στοχεύσει διυλιστήρια αντί για εγκαταστάσεις εξαγωγής πετρελαίου, υποστηρίζοντας ότι ο οικονομικός αντίκτυπος θα ήταν πιο άμεσα αισθητός από το Ιράν», εξήγησε η Χελίνα Κροφτ, επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής εμπορευμάτων της RBC Capital Markets.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κερδοφόρο 2x2 για χρυσό - Με εβδομαδιαίο άλμα σχεδόν 6% το παλλάδιο

Ολοκλήρωσαν με κέρδη την εβδομάδα οι ευρωαγορές

ΧΑ: Απώλειες 1,47% στην εβδομάδα κόντρα στο διεθνές ράλι

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider