«Φρένο» στην άνοδο του χρυσού λόγω της ανάκαμψης του δολαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Φρένο» στην άνοδο του χρυσού λόγω της ανάκαμψης του δολαρίου
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Υποχώρησαν οι τιμές του χρυσού τη Δευτέρα καθώς η ανάκαμψη του δολαρίου λειτουργεί ο αρνητικός καταλύτης. Η Κίνα δεν κατάφερε να τονώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Υποχώρησαν οι τιμές του χρυσού τη Δευτέρα καθώς τα μέτρα οικονομικής τόνωσης στην Κίνα, τον μεγαλύτερο αγοραστή χρυσού, δεν κατάφεραν να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ενώ η ανάκαμψη του δολαρίου λειτουργεί ο αρνητικός καταλύτης για το πολύτιμο μέταλλο.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο χρυσός στην αγορά σποτ σημείωσε πτώση 0,2% στα 2.650 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα futures στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,3% στα 2.667,50 δολάρια.

Ταυτόχρονα, το ασήμι έχασε 1,1% στα 31,38 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα κατέγραψε κέρδη σχεδόν 1% στα 1.004 δολάρια. Το παλλάδιο έκανε «βουτιά» 3,8% στα 1.027 δολάρια, συνεχίζοντας τις απώλειες της τελευταίας συνεδρίασης.

Tην Παρασκευή ο χρυσός πέτυχε νέα κέρδη, αφού τα στοιχεία του πληθωρισμού των ΗΠΑ ενίσχυσαν τις επενδυτικές προσδοκίες για νέες περικοπών των επιτοκίων φέτος.

Το δολάριο ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδό του από τα μέσα Αυγούστου καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονταν την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Κίνας το Σαββατοκύριακο σχετικά με την εφαρμογή του πακέτου μέτρων οικονομικής πολιτικής στο άμεσο μέλλον, που στοχεύει στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης τα σχόλια των αξιωματούχων της Fed αυτή την εβδομάδα για περισσότερα σήματα σχετικά με τις επερχόμενες περικοπές επιτοκίων, μαζί με τα δεδομένα των λιανικών πωλήσεων των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το CNBC, οι traders προεξοφλούν με πιθανότητες περίπου 84% ότι η Fed να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ράλι 5% για το Bitcoin - Πάνω από τα 66.000 δολάρια

Κέρδη για τις ευρωαγορές με ώθηση από τις ΗΠΑ πριν την ΕΚΤ

Πετρέλαιο: Σβήνει τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας λόγω Κίνας - Απώλειες στα επίπεδα του 2%

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider