Πετρέλαιο: Σβήνει τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας λόγω Κίνας - Απώλειες άνω του 2%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Σβήνει τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας λόγω Κίνας - Απώλειες άνω του 2%
Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, σβήνοντας τα κέρδη που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, σβήνοντας τα κέρδη που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα, αφού τα τα σχέδια τόνωσης της Κίνας απέτυχαν να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη στους επενδυτές, ενώ δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια δραματική εξέλιξη στη Μέση Ανατολή και την πιθανότητα ισραηλινών επιθέσεων στην ιρανική πετρελαϊκή υποδομή.

Σε αυτό το πλαίσιο, το West Texas Intermediate παράδοσης Νοεμβρίου υποχωρεί 1,81 δολάρια, ή 2,40%, στα 73.75 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, το Brent παράδοσης Δεκεμβρίου, υποχωρεί 1,79 δολάρια, ή 2,26%, στα 77,22 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Παρά τις υποσχέσεις του Πεκίνου ότι θα διαθέσει σχεδόν 300 δισεκατομμύρια ευρώ σε ομόλογα στη διάρκεια των τριών προσεχών μηνών και ότι ακόμα οι μεγαλύτερες τράπεζες της Κίνας θα μειώσουν τα επιτόκια των υφιστάμενων στεγαστικών δανείων από τις 25 Οκτωβρίου, καθώς οι κινεζικές αρχές εντείνουν τις προσπάθειες υποστήριξης του προβληματικού τομέα ακινήτων, οι επενδυτές δεν ενθουσιάστηκαν με τα νέα δημοσιονομικά κίνητρα, όπως αναφέρει το CNBC.

Επίσης, οι traders συνεχίζουν να παρακολουθούν το πότε θα εκδηλωθεί η απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν την 1η Οκτωβρίου, με μια αναφορά να υποδηλώνει ότι έχει περιορίσει τους πιθανούς στόχους σε στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές. Το Σαββατοκύριακο, μια επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Χεζμπολάχ σκότωσε τέσσερις Ισραηλινούς στρατιώτες, ενώ το Πεντάγωνο είπε ότι θα στείλει ένα προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας και συνδεδεμένα στρατεύματα για να βοηθήσουν στην θωράκιση του συμμάχου του.

«Τα αντίποινα από το Ισραήλ – όλοι τα περιμένουν», δήλωσε ο Bjarne Schieldrop, επικεφαλής αναλυτής εμπορευμάτων στη SEB AB. «Η αγορά πετρελαίου είναι ακόμα σε κατάσταση συναγερμού».

Το Brent αυξήθηκε περίπου 9% αυτόν τον μήνα καθώς η προοπτική κλιμάκωσης στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή απειλεί την παραγωγή από μια περιοχή που προμηθεύει περίπου το ένα τρίτο του παγκόσμιου πετρελαίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider