Wall Street: Μία ακόμα κορυφή κατέκτησε ο Dow - Έμεινε πίσω ο S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Wall Street: Μία ακόμα κορυφή κατέκτησε ο Dow - Έμεινε πίσω ο S&P 500
Άλμα σχεδόν 10% για την TSMC.

Σε νέα υψηλά ώθησε τον Dow Jones η άνοδος των εταιρειών ημιαγωγών αλλά και τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, που αμβλύνουν τις ανησυχίες των επενδυτών για μία πιθανή ύφεση. Η συνεδρίαση της Πέμπτης στη Wall Street ολοκληρώθηκε σε θετικό έδαφος και για τον Nasdaq, ενώ ο S&P υποχώρησε παρά το ενδοσυνεδριακό ρεκόρ που έφτασε νωρίτερα.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 0,37% στις 43.239 μονάδες καταρρίπτοντας ακόμη ένα ρεκόρ, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 διολίσθησε 0,02%, στις 5.841 μονάδες, έχοντας νωρίτερα αγγίξει ενδοσυνεδριακό υψηλό. Ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 0,04% και έκλεισε στις 18.373 μονάδες.

Οι μετοχές των εταιρειών ημιαγωγών ηγήθηκαν των κερδών, μαζεύοντας κάποιες από τις πρόσφατες μετά την εκτίναξη κατά 54% στα καθαρά κέρδη που ανέφερε η Taiwan Semiconductor Company, λόγω της ισχυρής ζήτησης για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης.Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ήταν 352,3 δισ. δολάρια Ταϊβάν (10,1 δισ. δολάρια) το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας την εκτίμηση της LSEG για 300,2 δισ. δολάρια Ταϊβάν που επικαλείται το Reuters. Η μετοχή της κατέγραψε άλμα 9,74%.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ήταν 352,3 δισ. δολάρια Ταϊβάν (10,1 δισ. δολάρια) το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας την εκτίμηση της LSEG για 300,2 δισ. δολάρια Ταϊβάν που επικαλείται το Reuters.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ έδειξαν ότι η καταναλωτική δαπάνη ήταν ακόμη ισχυρή, με μηνιαία αύξηση κατά 0,4%, ενώ η εκτίμηση του Dow Jones για τη συναίνεση ήταν 0,3%. Οι πωλήσεις εξαιρουμένων των αυτοκινήτων εκτοξεύθηκαν κατά 0,5%, πολύ υψηλότερα από την πρόβλεψη του 0,1%. Οι αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε στις 12 Οκτωβρίου ήταν επίσης χαμηλότερες από τις αναμενόμενες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

TSMC: Εκτίναξη 54% στα καθαρά κέρδη το τρίτο τρίμηνο

Nokia: «Μαζικές» απολύσεις εργαζομένων σε Κίνα και Ευρώπη

Nestle: «Κόβει» τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις του 2024 - Προχωρά σε αναδιάρθρωση

gazzetta
gazzetta reader insider insider