Nokia: «Μαζικές» απολύσεις εργαζομένων σε Κίνα και Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Nokia: «Μαζικές» απολύσεις εργαζομένων σε Κίνα και Ευρώπη
Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις σχετικά με την απόλυση 350 εργαζομένων στην Ευρώπη.

Επιπλέον 350 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη σκοπεύει να περικόψει η Nokia, εκτός από τις απολύσεις σχεδόν 2.000 εργαζομένων που έχει ήδη πραγματοποιήσει στην Κίνα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις σχετικά με την απόλυση 350 εργαζομένων στην Ευρώπη, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει για την Κίνα.

Τον Δεκέμβριο του 2023, η Nokia απασχολούσε 10.400 υπαλλήλους στην Κίνα και 37.400 υπαλλήλους στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας.

Η φινλανδική εταιρεία επικοινωνίας και τεχνολογίας είχε από το 2023 παρουσιάσει ένα πλάνο για την περικοπή περίπου 14.000 θέσεων εργασίας με στόχο τη μείωση του κόστους και την εξοικονόμηση μεταξύ 800 εκατ. με 1,2 δισ. ευρώ έως το 2026. Οι παραπάνω περικοπές είναι μέρος αυτού του πλάνου.

Η Κίνα αποτελούσε τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για τη Nokia, αλλά από το 2019 όταν οι χώρες της Δύσης άρχισαν να απαγορεύουν την κινεζική Huawei, τα συμβόλαια από τις κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών άρχισαν να μειώνονται για την Nokia.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Expedia: Σε συζητήσεις με την Uber για το ενδεχόμενο εξαγοράς - «Άλμα» 7% της μετοχής

Nestle: «Κόβει» τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις του 2024 - Προχωρά σε αναδιάρθρωση

TSMC: Εκτίναξη 54% στα καθαρά κέρδη το τρίτο τρίμηνο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider