Χρυσός: Τα ομόλογα ανέκοψαν το ράλι - Πτώση 3% για το ασήμι

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χρυσός: Τα ομόλογα ανέκοψαν το ράλι - Πτώση 3% για το ασήμι
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Υποχώρησαν κατά 1% οι τιμές του χρυσού, παρά το γεγονός πως ενδοσυνεδριακά σημείωσαν ρεκόρ την Τετάρτη

Υποχώρησαν κατά 1% οι τιμές του χρυσού, παρά το γεγονός πως ενδοσυνεδριακά σημείωσαν ρεκόρ την Τετάρτη, καθώς το ισχυρότερο δολάριο και η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων αντιστάθμισαν τη στήριξη από τη ζήτηση για ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, λόγω των αμερικανικών εκλογών στις 5ης Νοεμβρίου και τον πόλεμο που συνεχίζει να μαίνεται στη Μέση Ανατολή.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός spot υποχώρησε 1,2% στα 2.714,55 δολάρια ανά ουγγιά, αφού μέσα στην ημέρα κατέγραψε το ρεκόρ των 2.758,37 δολαρίων.

Τα futures χρυσού υποχώρησαν 1,1% στα 2.729,40 δολάρια.

Ο χρυσός, που θεωρείται αντιστάθμισμα έναντι της πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, έχει ενισχυθεί πάνω από 31% φέτος, καταρρίπτοντας πολλαπλά ρεκόρ, καθώς η μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) τον περασμένο μήνα σε συνδυασμό με τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια δημιούργησε μια τέλεια καταιγίδα για το πολύτιμο μέταλλο.

«Υπάρχει κάποιο profit-taking και οι αποδόσεις των ομολόγων ανεβαίνουν, ο χρυσός θα δυσκολευτεί να κινηθεί υψηλότερα, δεδομένου το που κατευθύνονται οι αποδόσεις», δήλωσε ο Bob Haberkorn, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην RJO Futures.

Ωστόσο, ο χρυσός θα μπορούσε να κυμανθεί στα επίπεδα των 2.800 δολαρίων/ουγγιά μέχρι το τέλος της εβδομάδας λόγω της ζήτησης για ασφαλή καταφύγια, πρόσθεσε ο Haberkorn.

Ο δείκτης του δολαρίου αυξήθηκε 0,3% πλησιάζοντας σε υψηλό τριών μηνών, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ελκυστικό για άλλους κατόχους νομισμάτων, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ανέβηκαν σε υψηλό τριών μηνών.

«Είναι η αβεβαιότητα που σχετίζεται με τις αμερικανικές εκλογές και το αυξανόμενο βάρος του χρέους στις ΗΠΑ. Πρέπει να εκδώσουν επίσης δισεκατομμύρια δολάρια χρέους λίγο πριν από τις εκλογές σε μια σχετικά νευρική αγορά", δήλωσε ο Ole Hansen, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στη Saxo Bank.»

Με τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ λιγότερο από δύο εβδομάδες μακριά, η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις έχει οριακό προβάδισμα 46% έως 43% έναντι του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το spot ασήμι υποχώρησε 3,1% στα 33,74 δολάρια ανά ουγγιά, μετά την υψηλότερη τιμή του που κατέγραψε από τα τέλη του 2012 την Τρίτη, όταν έφτασε στα 34,87 δολάρια.

Η πλατίνα υποχώρησε 1% στα 1.018,65 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε πτώση 1,9% στα 1.055,98 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Τα αμερικανικά ομόλογα «κοκκίνισαν» τους δείκτες

Κυριαρχεί ο προβληματισμός στο Χρηματιστήριο - Αδυναμία αντίδρασης

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider