Όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών για τον χρυσό
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Μέχρι στιγμής το 2025, οι τιμές του χρυσού έχουν ενισχυθεί κατά 11,5%.

Υποχώρησαν οι τιμές του χρυσού την Παρασκευή, έπειτα από το ρεκόρ όλων των εποχών που κατοχύρωσε το πολύτιμο μέταλλο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Παρόλα αυτά, ο χρυσός σημείωσε την 8η συνεχόμενη κερδοφόρα εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να αναζητούν καταφύγιο στην ασφάλειά του εν μέσω των ανησυχιών για τη δασμολογική πολιτική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός στην σποτ αγορά υποχώρησε 0,1% στα 2.935,75 δολάρια ανά ουγγιά. Σε εβδομαδιαία βάση, ο χρυσός spot έχει κερδίσει περίπου 1,7%. Τα futures στις ΗΠΑ σημείωσαν πτώση 0,2% στα 2.950,30 δολάρια. Μέχρι στιγμής το 2025, οι τιμές του χρυσού έχουν ενισχυθεί κατά 11,5%.

Όσον αφορά την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, το ασήμι στην αγορά σποτ υποχώρησε 0,8% στα 32,68 δολάρια η ουγγιά. Η πλατίνα σημείωσε πτώση 0,7% στα 972,19 δολάρια, ενώ το παλλάδιο έχασε 0,9% στα 968,74 δολάρια.

Την Πέμπτη, ο χρυσός στην σποτ αγορά ενισχύθηκε 0,1% στα 2.936,38 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ενδοσυνεδριακά άγγιξε και τα 2.954,69 δολάρια, στο 10ο ιστορικό υψηλό για το 2025. Τα futures στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,7% στα 2.956,10 δολάρια, ενώ το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει κέρδη 12% μέχρι στιγμής φέτος.

Το νέο μπαράζ δασμολογικών σχεδίων του Τραμπ που ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα περιλαμβάνει δασμούς στην ξυλεία και τα δασικά προϊόντα, μια κίνηση που ήρθε μετά την επιβολή δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, τους ημιαγωγούς και τα φαρμακευτικά προϊόντα. Αυτό έρχεται μετά την επιβολή πρόσθετων δασμών 10% στις κινεζικές εισαγωγές και δασμών της τάξεως του 25% στον χάλυβα και το αλουμίνιο.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις κινήσεις τις Fed για τυχόν σήματα σχετικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής της. Ο πληθωρισμός που επιταχύνεται θα μπορούσε να αναγκάσει τη Fed να διατηρήσει υψηλά τα επιτόκια, μειώνοντας έτσι τη «γοητεία» του πολύτιμου μετάλλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πούτιν: Θετικός υπό όρους στη χρήση των «παγωμένων» ρωσικών assets ύψους 300 δισ. - Τι προτείνει η Μόσχα

Ευρωαγορές: 9η σερί εβδομάδα κερδών για Stoxx 600 - Πτώση για DAX ενόψει εκλογών

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 15 μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Φεβρουάριο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider