Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τρίτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τρίτη

Σταθεροποιητικά άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη με τους επενδυτές να προχωρούν σε μερική κατοχύρωση των χθεσινών κερδών.

Οι αρνητικές ειδήσεις από το μέτωπο της αξιολόγησης και το «θολό» τοπίο σε σχέση με την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, αλλά και οι πρωθυπουργικές δηλώσεις για το προσφυγικό και τα θέματα μείζονος πολιτικής τροφοδοτούν την επενδυτική ανησυχία.

Πάντως, δεν λείπουν σήμερα οι επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές εταιρειών που χθες δεν ακολούθησαν την άνοδο, κυρίως δε στους τίτλους των ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Σύμφωνα με αναλυτές το βραχυπρόθεσμο στοίχημα του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη είναι να διατηρηθεί πάνω από τις 503 μονάδες και να κινηθεί προς τις 520 μονάδες, επίπεδα τα οποία εάν διασπάσει με μεγάλους όγκους τότε θα ανακτήσει επαφή με τις 580 μονάδες.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 513,45 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,63%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,20 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 18 μετοχές, 26 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημειώνει κέρδη 1,11%. Η Eurobank κερδίζει 2,83%, η Alpha Bank ενισχύεται κατά 1,91%, η Εθνική σημειώνει πτώση 0,50% και η Πειραιώς χάνει 1,92%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+1,85%) και των Τροφίμων (+1,03%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-2,28%) και του Εμπορίου (-1,59%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,44%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,30%. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Πλαίσιο +6,40%, Νηρέας+3,88%, Q&R+3,45% και Τεχνική Ολυμπιακή +3,32%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Κλουκίνας- Λάππας-10%, ΔΕΗ -5,43%, Πειραιώς -5,13% και Grivalia Properties -4,48%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider