«Φρένο» στο Χρηματιστήριο μετά το ράλι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Φρένο» στο Χρηματιστήριο μετά το ράλι

Ήπια κατοχύρωση κερδών καταγράφεται την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω επιφυλακτικού ανοίγματος και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Μετά το ράλι των πέντε συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων το Χρηματιστήριο είναι φυσιολογικό να διορθώσει, ώστε να ανασυντάξει δυνάμεις για την επανάκτηση των 580 μονάδων.

Υπενθυμίζεται πως στη διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έχει καταγράψει συνολικά κέρδη 12,97% και ο τραπεζικός δείκτης άνοδο 37% περίπου.

Σήμερα ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών άνοιξε με απώλειες 0,35%. Πτώση σημειώνουν οι Alpha Bank (-1,74%) και Πειραιώς (-2,50%), ενώ ανοδικά εξακολουθούν να κινούνται η Eurobank (+1,85%) και η Εθνική (+0,93%).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 534,93 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,11%. Ανοδικά κινούνται 30 μετοχές, 16 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 9,25 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν πως η βραχυπρόθεσμη τάση σε σημαντικό βαθμό εξαρτάται από τις αποφάσεις που θα λάβουν το Eurogroup και η Σύνοδος Κορυφής την προσεχή Δευτέρα για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Κατά κάποιους, θετικές ειδήσεις από το μέτωπο αυτό θα μπορούσαν να οδηγήσουν βραχυπρόθεσμα το ΧΑΑ και πέραν από τις 580 μονάδες, ήτοι πιο κοντά στην στήριξη των 630 μονάδων.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,32%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,02%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Creta Farm+9,35%, Νηρέας+7,84%, Audiovisual +7,50% και ΕΛ.ΤΕΧ. 'Ανεμος+3,77%.Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Αιολική -23,51%, Τεχνική Ολυμπιακή -8,96%, Τράπεζα Ελλάδος -3,20% και Attica Bank -2,20%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider