Πληρώνεται αύριο το επίδομα των 534 ευρώ για Ιούνιο, Ιούλιο - Πιστώνονται και τα ποσά του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πληρώνεται αύριο το επίδομα των 534 ευρώ για Ιούνιο, Ιούλιο - Πιστώνονται και τα ποσά του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ
Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης ύψους 23.806.372,46 ευρώ σε 56.458 δικαιούχους.

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ στους εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου που βρέθηκαν σε αναστολή σύμβασης τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ή υπέβαλαν μονομερή υπεύθυνη δήλωση.

Ειδικότερα εξοφλούνται για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 46.629 εποχικοί εργαζόμενοι που φέτος δεν επαναπροσλήφθηκαν και υπέβαλαν μονομερή υπεύθυνη δήλωση, καθώς το ξενοδοχείο ή το τουριστικό λεωφορείο όπου εργάζονταν πέρσι δεν επαναλειτούργησε

Επίσης θα εξοφληθούν 8.463 εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή από τους εργοδότες τους τον Ιούνιο και θα λάβουν είτε το πλήρες ποσό των 534 ευρώ για όλο το μήνα, είτε 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής, αν η αναστολή τους διήρκησε λιγότερο από 30 ημέρες

Την ίδια ημέρα θα πληρωθούν την οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας και οι 1.366 εργαζόμενοι που είχαν ενταχθεί το 15ήμερο (από 15 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου) στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ από τους εργοδότες τους. Θα εξοφληθούν δηλαδή το 60% του καθαρού μισθού που έχασαν λόγω μειωμένου ωραρίου.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης ύψους 23.806.372,46 ευρώ σε 56.458 δικαιούχους που αφορά σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και σε επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού μηνός Ιουνίου και Ιουλίου ύψους 21.861.810 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι δηλώσεις αναστολών

Εκπνέουν την ερχόμενη εβδομάδα οι προθεσμίες για τις δηλώσεις των αναστολών για τον μήνα Ιούλιο, καθώς ολοκληρώνονται στις 24 Αυγούστου για τους εργοδότες και στις 25 Αυγούστου για τους εργαζόμενους.

Οι δηλώσεις για τις αναστολές Ιουλίου αφορούν τις επιχειρήσεις του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού, του αθλητισμού, καθώς και τις επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας ξενοδοχειακών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων.

Οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά εντός του Ιουλίου πρέπει να το δηλώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr, αφού προηγουμένως το δηλώσει ο εργοδότης τους στην ΕΡΓΑΝΗ.

Οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους τελούσαν σε αναστολή κατά τον Ιούνιο και παρατείνεται η αναστολή τους για τον Ιούλιο, δεν απαιτείται να προβούν σε δήλωση, παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ.ΙΒΑΝ).

Έως τις 31 Αυγούστου έχουν περιθώριο οι εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε εποχικές επιχειρήσεις καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων, να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις, για να λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider