Δημοφιλή τα SUV στην Ελλάδα, όχι όμως τα τετρακίνητα!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοφιλή τα SUV στην Ελλάδα, όχι όμως τα τετρακίνητα!
Η χώρα μας βρίσκεται τρίτη από το τέλος μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών με το χαμηλότερο μερίδιο ταξινομήσεων σε τετρακίνητα οχήματα.

Οι εποχές των μεγάλων τετρακίνητων τζιποειδών, τα οποία κυκλοφορούσαν εν αφθονία στους ελληνικούς δρόμους, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον τη θέση τους έχουν πάρει τα γνωστά σε όλους SUV, τα οποία διαθέτουν τα χαρακτηριστικά εκτός δρόμου οχημάτων, χωρίς όμως να είναι απαραίτητα και τετρακίνητα, ενώ σε κάποια εξ αυτών οι εκδόσεις 4x4 απουσιάζουν από τον τιμοκατάλογο τους.

Σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαίων Αυτοκινητοκατασκευαστών (ACEA) τα στατιστικά στοιχεία του 2017 επιβεβαιώνουν ότι ναι μεν στη χώρα μας τα SUV παραμένουν εξαιρετικά δημοφιλή, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις τετρακίνητες εκδοχές τους. Έτσι λοιπόν, η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση από το τέλος μεταξύ 18 ευρωπαϊκών κρατών, σε ότι αφορά στο μερίδιο τετρακίνητων οχημάτων επί του συνόλου των ταξινομήσεων καινούριων Ι.Χ. Το συγκεκριμένο ποσοστό ανήλθε το 2017 στη χώρα μας σε μόλις 4%, ενώ ξεπεράσαμε μόνο την Πορτογαλία και τη Δανία με 3,4% και 3,3% αντίστοιχα.

Την πρώτη θέση στα τετρακίνητα Ι.Χ. κατέκτησε η Ελβετία με μερίδιο αγοράς 45,4%, ενώ στη δεύτερη και στην τρίτη θέση ακολουθούν δύο Σκανδιναβικές χώρες και πιο συγκεκριμένα η Νορβηγία με ποσοστό 39,3% και η Σουηδία με 34,3%. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι εξής χώρες: Λουξεμβούργο (28,3%), Αυστρία (23,4%), Φινλανδία (20,3%), Γερμανία (19,8%), Ισλανδία (19,5%), Μεγάλη Βρετανία (16,2%) και Ιταλία με 10,8%. Τέλος, να σημειώσουμε, ότι ο δυτικοευρωπαϊκός μέσος όρος πωλήσεων τετρακίνητων οχημάτων ήταν το 14,8% του συνόλου της αγοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider