«Καταστροφικοί» οι επιπλέον δασμοί των ΗΠΑ για τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καταστροφικοί» οι επιπλέον δασμοί των ΗΠΑ για τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα
«Καταστροφή» θα ήταν για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία οι επιπλέον δασμοί των ΗΠΑ.

Κίνδυνο για τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί η απειλή της του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα προχωρήσει με την επιπλέον φορολόγηση των εισαγόμενων στις ΗΠΑ αυτοκινήτων.

Στις 17 Μαΐου, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την αναβολή έξι μηνών της απόφασης για ενδεχόμενη αύξηση των δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων και εξαρτημάτων, ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος για εμπορικές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιαπωνία.

«Αυτό είναι κάτι με το οποίο διαφωνούμε 100%» δήλωσε τη Δευτέρα η Σουηδή υπουργός Εμπορίου Αν Λίντε, πριν τη συνάντηση με τους Ευρωπαίους ομολόγους της.

Μια αναθεώρηση των δασμών στο 255 θα επιβάρυνε με 10.000 ευρώ την τιμή των αυτοκινήτων που εισάγονται στις ΗΠΑ από την Ευρώπη, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Ελπίζουμε ότι οι δασμοί δεν θα εφαρμοστούν» σχολίασε η υπουργός Εμπορίου της Σουηδίας και πρόσθεσε «Αυτό θα ήταν μια πραγματικά πολύ δύσκολη περίπτωση τόσο για την σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία, όσο και για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία γενικότερα. Θα ήταν καταστροφή.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider