Γαλλική πόλη εφαρμόζει παντού όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλική πόλη εφαρμόζει παντού όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα
Η πόλη Begles της Γαλλίας αποφάσισε να εφαρμόσει όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα σε όλο το οδικό δίκτυο του δήμου και προσδοκά τρία σημαντικά οφέλη!

Σε μία ριζοσπαστική κίνηση προχώρησε η πόλη Begles, η οποία έγινε ο πρώτος δήμος τέτοιου μεγέθους στη Γαλλία, που θεσπίζει τα 30 χλμ./ώρα ως ανώτατο όριο ταχύτητας. Το συγκεκριμένο όριο ισχύει από την Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019, σε όλα τα σημεία της πόλης με 27.000 καταγεγραμμένους δημότες, η οποία βρίσκεται νότια του Μπορντό. Ο δήμαρχος της Begles, Clement Rossignol Puech, ανήκει στο κόμμα των Πρασίνων και εξήγησε την απόφαση λέγοντας, ότι «σκοπός είναι, να πάρουν πάλι πίσω οι κάτοικοι τους δημόσιους χώρους».

Οι δημοτικές Αρχές της πόλης ευελπιστούν, ότι το χαμηλό όριο ταχύτητας θα αποφέρει τριπλό όφελος. Το σημαντικότερο θα είναι η μείωση του αριθμού των θανατηφόρων δυστυχημάτων, αφού –όπως τονίζει ο δήμαρχος- «με ταχύτητα 30 χλμ./ώρα χρειάζεσαι 14 μέτρα μέχρι να σταματήσεις ένα αυτοκίνητο, αντί 28 μέτρων με ταχύτητα 50 χλμ./ώρα».

Βελτίωση αναμένουν οι δημοτικοί άρχοντες και στην ποιότητα ζωής των πολιτών χάρη στη μείωση των εκπομπών ρύπων και της ηχορρύπανσης από τα οχήματα, που θα κινούνται εντός των ορίων της Begles.

Μία τρίτη θετική απόρροια του συγκεκριμένου μέτρου αναμένεται, ότι θα είναι η ανακούφιση της κυκλοφορίας και η καταπολέμηση του «φαινομένου του Navigation». Τα σύγχρονα συστήματα πλοήγησης υποδεικνύουν τη μικρή γαλλική πόλη ως εναλλακτική διαδρομή, όταν μπλοκάρουν οι αυτοκινητόδρομοι προς το Μπορντό και έτσι επιβαρύνεται πολύ η κυκλοφορία στους δρόμους της Begles. Με τη μείωση του ορίου, γίνεται αυτή η εναλλακτική διαδρομή πιο αργή και χάνει την ελκυστικότητά της, οπότε θα την προτιμούν πολύ λιγότεροι οδηγοί σε σχέση με το παρελθόν.

Στους πολίτες έχει δοθεί έως τον Σεπτέμβριο περιθώριο, για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, καθώς μέχρι τότε δεν θα γίνονται στην Begles έλεγχοι ταχύτητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider