Ήρθαν στην Ελλάδα τα plug in υβριδικά Land Rover Discovery Sport και Range Rover Evoque (pics & vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήρθαν στην Ελλάδα τα plug in υβριδικά Land Rover Discovery Sport και Range Rover Evoque (pics & vid)
Τα δημοφιλή SUV της βρετανικής μάρκας στις ισχυρότερες υβριδικές εκδόσεις τους κοστίζουν από 57.200 ευρώ το Discovery και 62.800 ευρώ το Evoque.

Tα μικρότερα SUV στην γκάμα της Land Rover, τα Discovery Sport και Range Rover Evoque, απέκτησαν επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις και φυσικά νέα δυναμική στην ήδη εξαιρετική εμπορική τους πορεία στη χώρα μας. Με τον κωδικό P300e να τις χαρακτηρίζει, τοποθετούνται στην κορυφή της γκάμας των διαθέσιμων εκδόσεων από άποψη ισχύος.

Land Rover Discovery Sport P300e
Land Rover Discovery Sport P300e

Τόσο ίδια

Τα δύο μοντέλα διαθέτουν μια κοινή αλλά εντελώς νέα μηχανολογική συγκρότηση. Τη βάση αποτελεί ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης, ο οποίος είναι εντελώς νέος, τρικύλινδρος, turbo με χωρητικότητα 1.5 λίτρων, με απόδοση 200 ίππων και καύσιμο τη βενζίνη. Αυτός υποβοηθείται από ένα μικρό ηλεκτρικό κινητήρα/μίζα/γεννήτρια BISG και ταυτόχρονα υπάρχει και ένας κύριος ηλεκτρικός κινητήρας 109 ίππων που δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς. Μια συστοιχία μπαταριών 15 kWh που φορτίζεται έως το 80% σε μισή μόλις ώρα από ταχυφορτιστή, αναλαμβάνει να παρέχει ενέργεια στον κύριο ηλεκτρικό κινητήρα των 109 ίππων. Ταυτόχρονα, η μονάδα BISG μπορεί να ανακτά και να αποθηκεύει ενέργεια κατά το ρολάρισμα αλλά και κατά το φρενάρισμα.

Land Rover Discovery Sport P300e
Land Rover Discovery Sport P300e

Τα νέα Land Rover Discovery Sport P300e και Range Rover Evoque P300e έχουν αυτονομία κίνησης ως αμιγώς ηλεκτρικά για 62 ή 66 χιλιόμετρα χιλιόμετρα αντίστοιχα με μια πλήρη φόρτιση, σύμφωνα με το νέο πρότυπο WLTP. Σε αυτή την περίπτωση, η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 135 χλμ./ώρα. Συνδυάζοντας τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και τον ηλεκτρικό, η συνολική ισχύς ανέρχεται στους 309 ίππους, η ροπή στα 550 Nm και οι επιδόσεις είναι φυσικά εξαιρετικές: η μέγιστη ταχύτητα του Land Rover Discovery Sport P300e φτάνει στα 209 χλμ./ώρα και η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 6,6 δλ, ενώ για το Range Rover Evoque P300e τα παραπάνω νούμερα είναι 213 χλμ./ώρα και 6,4 δλ. αντίστοιχα.

Range Rover Evoque P300
Range Rover Evoque P300e

Τα επίσημα στοιχεία ρύπων και κατανάλωσης για τα δύο νέα Land Rover είναι εντυπωσιακά χαμηλά. Με βάση το νέο πρωτόκολλο WLTP, η μέση κατανάλωση ανέρχεται στα 2,0 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 36 γρ./χλμ. για το Discovery Sport P300e και στα 1,4 λίτρα/100 χλμ. και στα 32 γρ./χλμ. για το Evoque P300e. Αμφότερα τα μοντέλα χρησιμοποιούν ένα εντελώς νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων, το οποίο έχει ειδικά σχεδιαστεί για τις PHEV εκδόσεις.

Range Rover Evoque P300
Range Rover Evoque P300e

Τόσο διαφορετικά

Πέρα ωστόσο από τη μηχανολογική του συγκρότηση, τα δύο μοντέλα έχουν και σημαντικές διαφορές, οι οποίες δεν άπτονται μόνο της αισθητικής. Το Range Rover Evoque P300e με μήκος 4,371 μέτρα έχει σαφώς πιο σπορ και αθλητικό χαρακτήρα, με περισσότερο συμpαγές αμάξωμα και θέσεις για πέντε επιβάτες και 591 λίτρα αποσκευών. Το Land Rover Discovery Sport P300e έχει κατά 22 εκατοστά μακρύτερο αμάξωμα, στα 4,597 μέτρα, θέσεις για πέντε επιβάτες και 897 λίτρα όγκο αποσκευών, αποτελώντας την πιο “οικογενειακή” εκδοχή ανάμεσα στα δύο.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι δύο επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις των Land Rover Discovery Sport P300e και Range Rover Evoque P300e τοποθετούνται στην κορυφή της γκάμας τους. Όλες οι υπόλοιπες περιλαμβάνουν δίλιτρους κινητήρες βενζίνης και diesel με ισχύ από 150 έως και 300 ίππους και ήπια υβριδική τεχνολογία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider