Αμερικανός ΥΠAM: Είμαστε αποφασισμένοι να αποτρέψουμε την επέκταση της σύγκρουσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αμερικανός ΥΠAM: Είμαστε αποφασισμένοι να αποτρέψουμε την επέκταση της σύγκρουσης
Λόιντ Όστιν / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
«Εξέφρασα την πλήρη υποστήριξή μου στο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τον λαό του έναντι των τρομοκρατικών ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να αποτρέψουν το Ιράν και τις υποστηριζόμενες από την Τεχεράνη οργανώσεις να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στον Λίβανο ή να διευρύνουν τη σύγκρουση, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν στον Ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, με τον οποίο είχε δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες την Παρασκευή.

«Μίλησα δύο φορές, χθες, με τον Ισραηλινό Υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ για τα γεγονότα στο Λίβανο. Εξέφρασα την πλήρη υποστήριξή μου στο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τον λαό του έναντι των τρομοκρατικών ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν. Τόνισα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να εμποδίσουν το Ιράν και τους υποστηριζόμενους από το Ιράν εταίρους και αντιπροσώπους να εκμεταλλευτούν την κατάσταση ή να επεκτείνουν τη σύγκρουση. Κατέστησα σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σε ετοιμότητα για την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων και εγκαταστάσεων στην περιοχή και είναι προσηλωμένες στην υπεράσπιση του Ισραήλ» τόνισε ο Όστιν σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ικανοποίηση και «ανακούφιση» εκφράζουν πολλοί Ισραηλινοί για τον θάνατο του Νασράλα

Τι σηματοδοτεί ο θάνατος του Νασράλα - Οι κινήσεις στην πολεμική σκακιέρα

Ιράν: Πενθήμερο πένθος για τον θάνατο του Χασάν Νασράλα - Θρήνος στον Λίβανο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider