Kymco: Ο δρόμος προς την παγκόσμια καταξίωση (pics & vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Kymco: Ο δρόμος προς την παγκόσμια καταξίωση (pics & vid)
Εδώ και 56 χρόνια η Kymco ανέρχεται σταθερά στην παγκόσμια αγορά και πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους κατασκευαστές scooter.

Η Kymco ή με άλλα λόγια η... Kwang Yang Motor Co, Ltd είναι μια εταιρεία με έδρα την Ταϊβάν που κατασκευάζει μοτοποδήλατα, μοτοσικλέτες και ATV για την παγκόσμια αγορά. Η έδρα και το εργοστάσιο της Kymco βρίσκονται στο Καόσιουνγκ της Ταϊβάν. Εκεί απασχολούνται περίπου 3.000 άτομα, που παράγουν περισσότερα από 570.000 οχήματα ετησίως. Η εταιρεία διαθέτει επίσης εγκαταστάσεις παραγωγής στην Τζακάρτα της Ινδονησίας. στη Μαλαισία, στη Σαγκάη και στις πόλεις Τσανγκσά και Τσενγκντού της Κίνας.

insider

Η αυτόνομη ανοδική πορεία

Η Kymco κατασκεύαζε ανταλλακτικά για τη Honda και η ιστορία της ως κατασκευαστή δικύκλων ξεκινά το 1964. Μετά την απόσπασή της από την Honda, η εταιρεία συνέχισε ως προμηθευτής ανταλλακτικών και τμημάτων μοτοσυκλετών και scooters αλλά έπρεπε να περιμένει σχεδόν 6 χρόνια για να κατασκευάσει το πρώτο δικής της σχεδίασης σκούτερ, το 1970. Το 1992, ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην παγκόσμια αγορά με την επωνυμία "KYMCO".

insider

Από τα μέσα της δεκαετίας του '80, η Kwang Yang Motor Co, Ltd αρχίζει την απόβασή της στην Ευρώπη. Μπορεί τότε τα προϊόντα τους να μην πλησίαζαν την γενική ποιότητα που αποζητούσε η αγορά, αλλά σήμερα, η Kymco έχει ξεπεράσει τους δασκάλους της. Τα προϊόντα της θέτουν τα πρότυπα και πρέπει πλέον οι Ιάπωνες να τους φτάσουν.

Ανάμεσα στους κορυφαίους

Απόδειξη της παραπάνω εξέλιξης αποτελεί το γεγονός της απόφασης της BMW να αναθέσει στην Kymco την παραγωγή κινητήρων για διάφορα μοντέλα της. Στις αρχές του 2008, η Kymco ανέλαβε την προμήθεια των κινητήρων για το BMW G450 X Enduro. Στις αρχές του 2010 κυκλοφορούν τα σχεδιασμένα από τον Bertone scooters της BMW με κινητήρες από την Kymco. Ταυτόχρονα, ο κινητήρας βενζίνης της έκδοσης Range Extender του ηλεκτρικού μοντέλου BMW i3, προέρχεται επίσης από την Kymco.

insider

Ένας ακόμα κορυφαίος κατασκευαστής μοτοσικλετών, Ιάπωνας αυτή τη φορά, εμπιστεύτηκε την Kymco για συνεργασία. Στα τέλη του 2013 η Kawasaki ανακοίνωσε ότι το νέο σκούτερ J300 κατασκευάζεται σε συνεργασία με την Kymco. Βασίζεται σε ένα Kymco Downtown 300i.

insider

Μέσα στη δεκαετία του 2000, η Kymco έγινε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής σκούτερ στην Ταϊβάν, ενώ ταυτόχρονα έγινε ο πέμπτος μεγαλύτερος κατασκευαστής σκούτερ παγκοσμίως. Το νέο mega scooter της μάρκας, το AK 550, απέδειξε πρόσφατα την τεχνολογική της πρωτοπορία και την ικανότητά της να κατασκευάζει προϊόντα κορυφαίας ποιότητας, με εξαιρετικό value for money.

Η Kymco πρωτοστατεί και στη νέα ψηφιακή και ηλεκτρική εποχή των δικύκλων. Υπήρξε από τις πρώτες μάρκες παγκοσμίως που εξόπλισε τα scooter της με σύστημα πολυμέσων, το Noodoe, ενώ στα τέλη του 2019 παρουσίασε στην διεθνή έκθεση μοτοσικλέτας του Μιλάνου τη φουτουριστική ηλεκτρική μοτοσικλέτα Revonex, με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά.

insider

Η Kymco στην Ελλάδα

Στην ελληνική αγορά η Kymco αντιπροσωπεύεται από την Moto Trend S.A., που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1997 από επιχειρηματίες με μεγάλη γνώση της μοτοσικλέτας. Αναγνωρίζοντας την εξαιρετική δυναμική της μάρκας, η Moto Trend επένδυσε στην δημιουργία ενός εκτενούς δικτύου αντιπροσώπων σε όλη την Ελλάδα, εξασφαλίζοντας κορυφαία ποιότητα εξυπηρέτησης πριν και μετά την πώληση.

 

Η Kymco διαθέτει μια μεγάλα γκάμα scooters από 50 έως 550 κ.εκ., καθώς και τετράτροχα ATV που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα, δυναμικές επιδόσεις, εξαιρετική οικονομία και άριστη αξιοπιστία. Ανάμεσα σε δεκάδες καταξιωμένες μάρκες που αντιπροσωπεύονται στην ελληνική αγορά, η Kymco βρέθηκε το 2019 στην έκτη θέση των πωλήσεων με μερίδιο 6,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider