Volkswagen: Περισσότερα κέρδη παρά τις χαμηλότερες πωλήσεις

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volkswagen: Περισσότερα κέρδη παρά τις χαμηλότερες πωλήσεις
Volkswagen CEO
Η γερμανική μάρκα ανακοίνωσε συνολικά έσοδα 76,1 δισ. ευρώ το 2021, έναντι 71,1 δισ. το προηγούμενο έτος.

Αξιοπρόσεκτη… αντοχή σε ένα δύσκολο περιβάλλον επέδειξε η Volkswagen το 2021. Στην ετήσια γενική συνέλευση η γερμανική μάρκα παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία και τις πωλήσεις οχημάτων για το περασμένο έτος. «Γίναμε πιο κερδοφόρα εταιρεία, περισσότερο ανθεκτική στις κρίσεις και πιο αποτελεσματική από το 2020», δήλωσε ο Ραλφ Μπράντστατερ, Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen.

Μπορεί η πανδημία και η έλλειψη των ημιαγωγών να επέφερε μείωση 8% στις πωλήσεις οχημάτων της Volkswagen (στα 4,9 εκατ. μονάδες, έναντι 5,3 εκατ. το 2020), όμως τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 7%: από 71,1 δισ. ευρώ το 2020 στα 76,1 δισ. το 2021. Εντυπωσιακή ήταν η αύξηση των λειτουργικών εσόδων, στα 2,5 δισ. ευρώ από μόλις 500 εκατ. ευρώ το 2020.

«Το 2022 θα συνεχίσουμε την μεταμόρφωση της εταιρείας και την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς της έναντι των εξωτερικών παραγόντων. Ωστόσο, τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί η πορεία του πολέμου στην Ουκρανία και, πιο συγκεκριμένα, ο αντίκτυπος στις αλυσίδες εφοδιασμού και στην παγκόσμια οικονομία. Θέσαμε όμως γερές βάσεις το 2021 για να διαχειριστούμε και αυτή την κρίση», σημείωσε ο Μπράντστατερ.

Η Volkswagen συνεχίζει να επενδύει σε νέες τεχνολογίες. Ένα στα δύο ευρώ που πηγαίνουν στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης αφορά την ηλεκτροκίνηση. Συνολικά η μάρκα θα επενδύσει 18 δισ. ευρώ μέχρι το 2026 στην ηλεκτροκίνηση και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider