Volkswagen Group: Φέρνει σταθερές χρεώσεις στην φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volkswagen Group: Φέρνει σταθερές χρεώσεις στην φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Volkswagen ID.3
Ο γερμανικός όμιλος επενδύει στη διαφάνεια των χρεώσεων και στην ευκολία φόρτισης.

Να κάνει πιο εύκολη και προσιτή τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων, επιχειρεί το Volkswagen Group με αποφάσεις που θα εφαρμοστούν άμεσα ή τους επόμενους μήνες. Οι μάρκες μαζικών πωλήσεων του γερμανικού ομίλου, Volkswagen, Seat/Cupra και Skoda, απλοποιούν τη χρέωση για δημόσια φόρτιση των αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων τους.

Πλέον, οι κάτοχοι των συγκεκριμένων αυτοκινήτων θα μπορούν να φορτίζουν με σταθερή χρέωση, όποιον πάροχο και αν επιλέγουν κάθε φορά. Έτσι θα υπάρχει περισσότερη διαφάνεια και ευκολία στη διαδικασία φόρτισης. Στο μέλλον θα δημιουργηθούν τρία βασικά επίπεδα χρέωσης, που θα αφορούν στους πελάτες των δικτύων We Charge (Volkswagen), Powerpass (Skoda), Easy Charging (Seat/Cupra) και Elli. Από χώρα σε χώρα οι χρεώσεις μπορεί να διαφέρουν, όμως θα ακολουθούν την ίδια λογική.

Παράλληλα, το Volkswagen Group συνεχίζει να επεκτείνει το ευρωπαϊκό δίκτυο φόρτισης, με το οποίο είναι συμβατά τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Το δίκτυο περιλαμβάνει 3.000 τοποθεσίες με περισσότερες από 310.000 θέσεις φόρτισης, εκ των οποίων οι 10.000 αφορούν ταχυφορτιστές.

Ο γερμανικός όμιλος θα λανσάρει από τα μέσα του 2022 τη λειτουργία Plug&Charge. Η ενεργοποίησή της θα γίνει μέσω αναβάθμισης του λογισμικού σε όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα ΜΕΒ. Μέσω της αναβάθμισης, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αλληλεπιδρούν άμεσα με τους φορτιστές και η φόρτιση θα αρχίζει αυτόματα, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Η λειτουργία Plug&Charge υποστηρίζεται – μεταξύ άλλων – από τους παρόχους IONITY, Aral/bp, E.ON και Iberdrola.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider