Η Volkswagen ζητά σημαντικές παραχωρήσεις από τα συνδικάτα

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Volkswagen ζητά σημαντικές παραχωρήσεις από τα συνδικάτα
Εργοστάσιο παραγωγής της VW στη Γερμανία | Volkswagen
Κρίσιμες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Volkswagen και των συνδικάτων για νέες μισθολογικές συμφωνίες και ενδεχόμενα κλεισίματα εργοστασίων.

Η Volkswagen, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, αναμένεται να ξεκινήσει κρίσιμες συνομιλίες με τα εργατικά συνδικάτα, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Όλιβερ Μπλούμε, δήλωσε ότι αναμένει σημαντικές παραχωρήσεις από τα συνδικάτα, στο πλαίσιο των συνομιλιών που ξεκινούν στις 25 Σεπτεμβρίου, ένα μήνα νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Η Volkswagen ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο κλεισίματος εργοστασίων στη Γερμανία, για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ ακύρωσε μακροχρόνιες συμφωνίες που εξασφάλιζαν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Αυτές οι εξελίξεις πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις από τα συνδικάτα, τα οποία έχουν ήδη δεσμευτεί να αντισταθούν σε κάθε ενδεχόμενο απώλειας θέσεων εργασίας.

Όλιβερ Μπλούμε
Ο Όλιβερ Μπλούμε | Volkswagen

Σύμφωνα με τον Όλιβερ Μπλούμε, τα κόστη της Volkswagen είναι σημαντικά υψηλότερα σε σχέση με τους διεθνείς ανταγωνιστές της, ιδιαίτερα στον τομέα του κόστους εργασίας, το οποίο στη Γερμανία είναι διπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ο Μπλουμ τόνισε ότι η εταιρεία θα εξετάσει όλες τις δυνατότητες μείωσης κόστους, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της έρευνας και ανάπτυξης, των υλικών, των παγίων εξόδων και της παραγωγής.

Αυτές οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιούνται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς η πτώση της ζήτησης στην κινεζική αγορά, η οποία είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, επηρεάζει τα κέρδη σημαντικών εταιρειών όπως η BMW και η Mercedes-Benz. Η Volkswagen, όπως και οι άλλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και να διατηρήσει την κερδοφορία της σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Volkswagen ακυρώνει τις εγγυήσεις για τις θέσεις εργασίας - Στα «κάγκελα» τα συνδικάτα

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider