Η Renault ενισχύει τη ρευστότητά της με την πώληση μετοχών της Nissan ύψους 494 εκατ. ευρώ

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Renault ενισχύει τη ρευστότητά της με την πώληση μετοχών της Nissan ύψους 494 εκατ. ευρώ
Η τρίτη πώληση μετοχών στο πλαίσιο της συμφωνίας μειώνει το ποσοστό της Renault στη Nissan και συμβάλλει στην απομόχλευση του Ομίλου.

Το Renault Group ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης 195.473.600 μετοχών της Nissan, που αντιστοιχούν σε περίπου 5% του κεφαλαίου της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, έναντι 494 εκατομμυρίων ευρώ. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Renault για τη μείωση του χρέους της, ενισχύοντας τη χρηματοοικονομική της θέση και στοχεύοντας στην επιστροφή της σε επενδυτική βαθμίδα. Πρόκειται για την τρίτη πώληση μετοχών της Nissan μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, μετά τις προηγούμενες δύο πωλήσεις τον Δεκέμβριο του 2023 και τον Μάρτιο του 2024.

Η πώληση αυτή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς μετοχών της Nissan, το οποίο ανακοινώθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2024. Οι μετοχές που επαναγόρασε η Nissan θα ακυρωθούν στις 3 Οκτωβρίου 2024, αυξάνοντας την αξία των υφιστάμενων μετοχών και ωφελώντας τους μετόχους της Nissan. Παρά τη ζημία €1,1 δισεκατομμυρίων που θα καταγραφεί στους ενοποιημένους λογαριασμούς της Renault, η οποία δεν θα επηρεάσει τα μερίσματα, η Renault επιτυγχάνει θετική ρευστότητα.

Στοιχεία: Renault

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Renault και η Nissan είναι στρατηγικοί εταίροι από το 1999, όταν η Renault διέσωσε τη Nissan από σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Στη βάση της πρόσφατης συμφωνίας για επαναπροσδιορισμό της Νέας Συμμαχίας, η Renault είχε δεσμευτεί να μειώσει το ποσοστό της στη Nissan στο 15%, διατηρώντας όμως ισοδύναμα δικαιώματα ψήφου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider